Καιρός

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πού απαγορεύτηκε η κυκλοφορία! Live η πορεία του χιονιά

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πού απαγορεύτηκε η κυκλοφορία! Live η πορεία του χιονιά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» επελαύνει στη χώρα και πολλές περιοχές πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, από το πρωί.

Ήδη από χθες ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη επηρέαζαν τον ελλαδικό χώρο, υποχρεώνοντας την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με τον «Φίλιππο» να δηλώνει «παρών» μέχρι και την Κυριακή 13 Μαρτίου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΜΥ.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς επισημαίνει σε ανάρτησή του στο twitter χάρτες με τις περιοχές που αναμένεται να έχουν πιο έντονη χιονόπτωση.

«Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από χιονοπτώσεις και τα συνολικά ύψη χιονιού ανά 24ωρο μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο, με βάση τα δεδομένα της», γράφει χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Την ίδια ώρα με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 11.00 ώρα της σήμερον 9/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).
Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

Οχήματα οδικής βοήθειας
Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται στο ανοδικό ρεύμα της λεωφόρου Κηφισού από την Αττική Οδό προς τη Γέφυρα Καλυφτάκη.

Παράλληλα, σύμφωνα με Ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, τίθεται σε ισχύ διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., και ειδικότερα από τον Σταθμό Διοδίων Θήβας (93ο χλμ) έως και την περιοχή του Μαρτίνου-όρια με Ν. Φθιώτιδας (121ο χλμ) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ενώ υποχρεωτική καθίσταται και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για όλα τα οχήματα.

Ποιες περιοχές βλέπουν χιόνι (Βίντεο)
Πυκνές χιονοπτώσεις είναι σε εξέλιξη σε Δυτική Μακεδονία – Θεσσαλία -Στερεά – ορεινά ημιορεινά Αττικής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X