Κοινωνία

Ρήτρα αναπροσαρμογής: «Mάχη» για την εκδίκαση των αγωγών καταναλωτικών οργανώσεων

Ρήτρα αναπροσαρμογής: «Mάχη» για την εκδίκαση των αγωγών καταναλωτικών οργανώσεων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ρήτρα αναπροσαρμογής: «Μάχη» έξω από το Πρωτοδικείο δίνουν οι δικηγόροι καταναλωτικών ενώσεων και επαγγελματικών ομάδων προκειμένου να μην αναβληθεί η πρώτη συλλογική αγωγή.

Αίτημα των δικηγόρων της ΔΕΗ ήταν η αναβολή της δίκης ενόψει της επικείμενης απόφασης μετά από δική τους αίτηση για να κριθεί με το θεσμό της πιλοτικής δίκης το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Άρειο Πάγο.

Οι συνήγοροι των καταναλωτών μιλούν για «προσχηματικό και παρελκυστικό» το αίτημα αναβολής και παράλληλα ζητούν από τη ΔΕΗ να δεσμευτεί πως δεν θα υπάρξει διακοπή ρεύματος σε κανέναν καταναλωτή, μέχρι να κριθεί η υπόθεση από το ανώτατο δικαστήριο.

Μάλιστα, επικαλέστηκαν μαρτυρία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ότι καθημερινά καταγράφονται δεκάδες αιτήματα διακοπής ρεύματος ακόμα και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και γι’αυτό ζήτησαν από το δικαστήριο ακόμα και αν αναβάλει την αγωγή να εκδώσει απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων ως δίχτυ προστασίας για τους καταναλωτές που κινδυνεύουν επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν και μπορεί να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X