Κοινωνία

Ρόδος: Ομόφωνα ένοχοι για το βιασμό 19χρονης ΑμεΑ οι δύο κατηγορούμενοι

Ρόδος: Ομόφωνα ένοχοι για το βιασμό 19χρονης ΑμεΑ οι δύο κατηγορούμενοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ρόδος: Ποινή κάθειρξης 15 ετών, χωρίς ελαφρυντικά επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στον 19χρονο και τον 23χρονο, οι οποίοι κρίθηκαν ομοφώνως ένοχοι -όπως και πρωτοδίκως- για ομαδικό βιασμό από κοινού.

Η πράξη τελέστηκε την 1η Δεκεμβρίου 2018 στη Ρόδο με θύμα μια 19χρονη κοπέλα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, που φοιτά σε ειδικό σχολείο. Σύμφωνα με την «Δημοκρατική», ο 19χρονος που μαζί με 21χρονο έχουν καταδικαστεί για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018, έναν μήνα μετά μαζί με τον 23χρονο κακοποίησαν σεξουαλικά τη 19χρονη κοπέλα.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για το ό,τι, την 1η Δεκεμβρίου 2018, αφού προηγουμένως είχαν μεταβεί στον υπαίθριο χώρο πίσω από την εκκλησία του Ευαγγελισμού στη Ρόδο, όπου συχνάζουν νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων και η παθούσα, πρότειναν στην τελευταία να τους ακολουθήσει στο όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 19χρονος, με το πρόσχημα ότι θα πήγαιναν μία βόλτα για να ακούσουν μουσική.

Η παθούσα, η οποία πάσχει από ψυχική – πνευματική διαταραχή κι έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, πειθόμενη αρχικά από τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και μη αντιλαμβανόμενη τις εγκληματικές τους προθέσεις, δέχθηκε να τους ακολουθήσει, επιβιβαζόμενη στο αυτοκίνητο, στο οποίο επιβιβάστηκε και ο 23χρονος.

Στη συνέχεια  αφού μετέφεραν την κοπέλα με το  όχημα, του οποίου τις πόρτες κλείδωσε ο 19χρονος, σε υπαίθριο χώρο πλησίον παραλίας με χαμηλό φωτισμό κοντά σε καφέ – εστιατόριο και βγήκαν όλοι από το αυτοκίνητο, ο 19χρονος, παρουσία και του 23χρονου, ασκώντας της σωματική βία με χτυπήματα στο πρόσωπο, αλλά και απειλώντας την σωματική της ακεραιότητα, την εξανάγκασε να προβεί σε ασελγή πράξη. 

Μετά αφού οι κατηγορούμενοι από κοινού ακινητοποίησαν την κοπέλα κρατώντας της τα χέρια, την επιβίβασαν βιαίως ξανά στο όχημα και την οδήγησαν σε άλλο σημείο. Εκεί, με την άσκηση σωματικής βίας και με τη χρήση άμεσων και σπουδαίων απειλών για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα, την υποχρέωσαν να ανεχθεί συνουσία και άλλες ασελγείς πράξεις.

Απολογούμενοι, σύμφωνα με την «Δημοκρατική» ο πρώτος ισχυρίστηκε ότι η πράξη τελέστηκε με την συναίνεση της 19χρονης και ο δεύτερος, που επικαλέστηκε μειωμένο καταλογισμό υποστήριξε ότι δεν ήλθε σε επαφή μαζί της αλλά αυνανίστηκε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X