Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε νεαρό διακινητή μετά από καταδίωξη – Μετέφερε 11 αλλοδαπούς

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε νεαρό διακινητή μετά από καταδίωξη – Μετέφερε 11 αλλοδαπούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Χειροπέδες σε έναν 24χρονο, υπήκοο Μολδαβίας πέρασαν το πρωί της Τετάρτης (2/5/2018) αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, καθώς κατελήφθη να μεταφέρει παράνομα με επιβατηγό Ι.Χ. αυτοκίνητο 11 αλλοδαπούς.

Σε βάρος του νεαρού διακινητή σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για τα αδικήματα της μεταφοράς-προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθειας, αντίστασης και πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, κοντά στην περιοχή Λαγκαδικίων Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήματα στάσης στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 24χρονος, με τον ίδιο να μην συμμορφώνεται και να αναπτύσσει ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία αφού ακινητοποιήθηκε το εν λόγω όχημα στην ίδια περιοχή, ο οδηγός του προσπάθησε να διαφύγει πεζός, ενώ όταν ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς προέβαλε σθεναρή αντίσταση, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου 11 αλλοδαποί, πέντε υπήκοοι Μπαγκλαντές και έξι υπήκοοι Πακιστάν (3 εκ των οποίων στο χώρο αποθήκευσης – πορτ μπαγκάζ), οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί παρελήφθησαν από τον συλληφθέντα την ίδια ημέρα, αφού προηγουμένως εισήλθαν από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Επιπλέον, κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το όχημα αποτελούσαν προϊόν πλαστογραφίας, ενώ στο εσωτερικό του εντοπίστηκαν οι γνήσιες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thestival.gr

Καστανιές Έβρου: Στο αυτόφωρο θα οδηγηθεί ο Τούρκος που συνελήφθη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X