Κοινωνία

Τουρισμός: Έφτασαν στην Ελλάδα οι πρώτοι τουρίστες από το Ισραήλ(vid)

Τουρισμός: Έφτασαν στην Ελλάδα οι πρώτοι τουρίστες από το Ισραήλ(vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τουρισμός:Συγκεκριμένα, ήρθαν από το Τελ Αβίβ με το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο χέρι, το οποίο τους επιτρέπει να ξεκινήσουν άμεσα τις διακοπές τους, χωρίς να περάσουν κάποιο χρόνο καραντίνας.

Η κάμερα του OPEN βρέθηκε στο αεροδρόμιο, με έναν τουρίστα να δηλώνει: «Εδώ γράφει το όνομα, εδώ τον αριθμό ταυτότητας, εδώ αναγράφεται η ημερομηνία επικύρωσης και τώρα έχει ισχύ για 6 μήνες».

Σύμφωνα με την τελευταία ΝΟΤΑΜ της ΥΠΑ, οι εμβολιασμένοι Ισραηλινοί επιβάτες μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα χωρίς επταήμερη καραντίνα, από τις 25 Μαρτίου.

Όπως προβλέπει, η είσοδος στην Ελλάδα των επιβατών από το Ισραήλ, (μόνιμοι κάτοικοι), επιτρέπεται και στην περίπτωση ολοκλήρωσης του εμβολιασμού για κορονοϊό COVID-19 και προσκόμισης από αυτούς πιστοποιητικού εμβολιασμού, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή υπό τις εξής προϋποθέσεις

Της παρόδου δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τουςΤης αρνητικής διάγνωσής τους κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου για κορονοϊό COVID- 19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X