Κοινωνία

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Αντιδείγμα ζητά η Γεωργία Μπίκα – Για δικαίωση μιλά ο καταγγελλόμενος

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Αντιδείγμα ζητά η Γεωργία Μπίκα – Για δικαίωση μιλά ο καταγγελλόμενος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η υπερασπιστική πλευρά της Γεωργίας Μπίκα προχώρησε σε επίσημη δήλωση, ύστερα από την παράδοση του φακέλου με τις τοξικολογικές εξετάσεις στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες, φάρμακα κι αλκοόλ στο δείγμα που εστάλη στη Βέρνη. Ο Θανάσης Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη αναφερόμενος στις απαντήσεις της τοξικολογικής εξέτασης είπε αρχικά με την παρουσία αλκοόλ στον οργανισμό της: «δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης».

Γεωργία Μπίκα: Μου ζήτησαν ούρα 10 ώρες μετά! Δεν έδωσαν εντολή να μην καθαριστεί το δωμάτιο (video)

Οσον αφορά δε, τις ναρκωτικές ουσίες και ειδικότερα το λεγόμενο χάπι βιασμού, η ανεύρεσή του, όπως τονίζει, «ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη», διότι το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά την καταγγελία, ενώ ανιχνεύεται, κατά τον ίδιο, μέχρι τις 12 ώρες. Ο κ. Ζιώγας σημειώνει, επιπλέον, ότι θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ, αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της 24χρονης, όπως στο τριχωτό της κεφαλής και στα δείγματα dna που ήδη ανιχνεύτηκαν. «Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία…» καταλήγει, μεταξύ άλλων, η δήλωσή του.

27χρονος καταγγελλόμενος: Δικαίωση για όσα μας κατηγορούσαν

Μέσω του δικηγόρου του, ο 27χρονος που καταγγέλλεται για τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκα, τοποθετήθηκε ύστερα από τις απαντήσεις των τοξικολογικών εξετάσεων. Μετά την εξέλιξη αυτή ο καταγγελλόμενος απαντά για πρώτη φορά μέσω του δικηγόρου του στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1. «Οι εντολείς μου μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αισθάνονται εκτός από ανακούφιση και δικαίωση», ενώ συμπλήρωσε πως «επιφυλλάσσονται του δικαιώματός τους κατά παντός υπευθύνου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X