Κοινωνία

Βοιωτία: Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά

Βοιωτία: Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (13/11/2023) ο 41χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ που, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του 17χρονου, πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε τον ανήλικο, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (11/11/2023) στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 41χρονος αστυνομικός υποστήριξε ότι το όπλο του εκπυρσοκρότησε καθώς ο 17χρονος επιχείρησε να του το αφαιρέσει από το χέρι.

Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι του 17χρονου, οι οποίοι ζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατο του ανηλίκου. Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου έκανε λόγο για «εκτέλεση» ενώ ανέφερε ότι οι αστυνομικοί δεν ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και παράλληλα ενημέρωσαν την οικογένεια ότι ο ανήλικος είχε μπει στο χειρουργείο ενώ το παιδί είχε ήδη καταλήξει.

Παράλληλα, ο δικηγόρος της οικογένειας επεσήμανε ότι υπάρχει ασάφεια για το πού δέχθηκε τη σφαίρα του αστυνομικού ο 17χρονος με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι χτυπήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

«Όλα θα ξεκαθαριστούν από την ιατροδικαστική έκθεση» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου ενώ επεσήμανε ότι οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο έχουν δώσει τελείως διαφορετικές καταθέσεις από αυτές του αστυνομικού.

Ο δικηγόρος επεσήμανε ακόμα ότι στο αυτοκίνητου του 17χρονου δεν βρέθηκε ούτε πιστόλι, ούτε μαχαίρι. Η μοναδική κίνηση που έκανε ήταν να αποφύγει τις κλωτσιές που του έδινε ο αστυνομικός.

Επισημαίνεται ότι συγγενείς του άτυχου 17χρονου επιμένουν ότι εκτός από τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, τον αδερφό του θύματος και δυο κοπέλες, υπάρχει και άλλος αυτόπτης μάρτυρας και συγκεκριμένα γείτονας ο οποίος είδε όλο το περιστατικό.

«Υπάρχει ένας γείτονας που τα είδε όλα και δήλωσε ότι το παιδί είχε κατέβει ο μισός και δεν έφερε καμία αντίσταση στον αστυνομικό. Δεν πήγε να αρπάξει κανένα όπλο» τόνισε ακόμη. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι δεν έγινε καμία κλήση στο ΕΚΑΒ μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού. «Όσοι δηλώνουν ότι κάλεσαν το ΕΚΑΒ είναι όλα ψέματα» υπογράμμισε ο θείος του άτυχου 17χρονου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X