Θέμα

Lockdown: Το μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Lockdown: Το μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από την πρώτη στιγμή που η χώρα μπήκε σε lockdown τα κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έλεγαν ότι η Ελλάδα ακολουθεί κατά γράμμα την τακτική που εφαρμόζουν όλες οι χώρες της Ε.Ε., ενώ στην πραγματικότητα ήθελε να κρατήσει τους πολίτες στα σπίτια τους για να μηn καταρρεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Για να μην πάρει δηλαδή ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης  του ΕΣΥ  κάνοντας παράλληλα και προσλήψεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να έχει την οικονομία κλειστή, τους μαθητές εκτός σχολείων, τους πολίτες με τον φόβο του θανάτου να παραμένουν στα σπίτια τους και να ενισχύσει τους κλινικάρχες εμμέσως τουλάχιστον.

Με αυτό το αφήγημα άλλωστε φτάσαμε μέχρι σήμερα που οι Eλληνες πολίτες βρίσκονται 13 ολόκληρους μήνες μέσα στα σπίτια τους. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική καθώς οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης έχουν ανοικτά σχολεία, λιανεμπόριο  και εστίαση.

Σε έναν πίνακα που δημοσίευσε η Κυριακάτικη Δημοκρατία φαίνεται ξεκάθαρα ότι μόνο η Ελλάδα και η Ουγγαρία του ακροδεξιού Βίκτωρ Ορμπαν έχουν απόλυτο lockdown, ενώ το περιβόητο sms υπάρχει μόνο στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Lockdown

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X