Media

ΕΡΤ: Ετοιμάζεται ο «Όρκος», το ελληνικό «Grey’s anatomy».

ΕΡΤ: Ετοιμάζεται ο «Όρκος», το ελληνικό «Grey’s anatomy».
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μία δυνατή ιστορία, με φόντο τους ελληνικούς δρόμους και τον ανθρώπινο πόνο, φιλοδοξεί να παρουσιάσει νέα δραματική σειρά ιατρικών υποθέσεων της ΕΡΤ, με τίτλο εργασίας «Ο όρκος».  Στη νέα αυτή παραγωγή αναμένεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους σημαντικά ονόματα του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Η ελληνική βερσιόν ενός «Grey’s anatomy» έρχεται στις αρχές του 2022 στην κρατική τηλεόραση. Και για να μην γίνονται συγκρίσεις που ενδεχομένως προκαλούν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις, εκείνο που θα διακρίνει την ελληνική μυθοπλασία είναι οι ιστορίες- καθημερινά περιστατικά που συμβαίνουν στο δρόμο, ο ρεαλισμός των πλάνων και τα γυρίσματα σε φυσικούς χώρους, όχι σε πλατώ. Αυτό από μόνο του είναι μια πρόκληση.

Την υπογραφή της στη φιλόδοξη αυτή σειρά βάζει η έμπειρη σεναριογράφος, Τίνα Καμπίτση, η οποία άφησε το στίγμα της την περασμένη σεζόν με την αγαπημένη «Έξαψη».

Η σειρά θα προστεθεί στο πρόγραμμα της ΕΡΤ στις αρχές του 2022, δίνοντας ραντεβού με το κοινό δύο φορές την εβδομάδα.

Η ιστορία

Κεντρικός ήρωας της σειράς με προσωρινό τίτλο «Ο όρκος» ένα πρόσωπο που είδε τη ζωή του να διαλύεται στο δρόμο. Μάζεψε τα… κομμάτια του, άφησε πίσω του δυσκολίες και αφοσιώθηκε στη σωτηρία ανθρώπων που κυκλοφορούν δίπλα μας και ανάμεσά μας.

Μέσα από το καλογραμμένο κείμενο της Καμπίτση και την έμπειρη σκηνοθετική ματιά του Σπύρου Μιχαλόπουλου θα δούμε να ζωντανεύουν ανθρώπινες ιστορίες δράματος που εκτυλίσσονται στους δρόμους της Αθήνας. Το σενάριο  θα φωτίζει πρόσωπα που αποζητούν την ιατρική βοήθεια στο δρόμο. Εκεί όπου θα βλέπουμε να διαδραματίζεται η κάθε ανθρώπινη ιστορία. Στο σημείο θα επεμβαίνει η ιατρική ομάδα. Εκεί ο άνθρωπος θα γίνεται πρωταγωνιστής της στιγμής, της ιστορίας, της εικόνας.

Ποιοι ηθοποιοί  «έκλεισαν»

Για το κεντρικό  ρόλο, του ανθρώπου εκείνου που διαλύθηκε η ζωή του στο δρόμο,  επιλέχθηκε ο Γιάννης Στάνκογλου. Στο βασικό καστ της σειράς θα βρίσκονται η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Βίκυ Παπαδόπουλου.

Επιπλέον, σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων βρίσκονται κι άλλοι γνωστοί και αγαπημένοι ηθοποιοί, όπως ο Γιώργος Γάλλος, ηθοποιός με σημαντική θεατρική πορεία που καθήλωσε με την ερμηνεία του στις «Άγριες μέλισσες», ενώ λέγεται ότι και ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος φέρεται να συζητά τη συμμετοχή του στη σειρά, σύμφωνα και με το youfly.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X