Media

ΕΣΗΕΑ: Στηρίζει την Γιώτα Παππά, αρχισυντάκτρια του «φλΕΡΤ»

ΕΣΗΕΑ: Στηρίζει την Γιώτα Παππά, αρχισυντάκτρια του «φλΕΡΤ»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την στήριξη της στην δημοσιογράφο Γιώτα Παππά, αρχισυντάκτρια της καθημερινής εκπομπής «φλΕΡΤ» της ΕΡΤ1, εκφράζει η ΕΣΗΕΑ εξαιτίας του σκωπτικού «Μαμά, μπαμπά είμαι κουκουλοφόρος» που μεταδόθηκε απο τις κρατικές τηλεσυχνότητες.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στη συνάδελφο Γιώτα Παππά, αρχισυντάκτρια της ψυχαγωγικής εκπομπής της ΕΡΤ «Φλερτ».

Η ενέργεια δύο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσουν επερώτηση στην οποία ζητούν, μεταξύ άλλων, να γίνεται έλεγχος στις εκπομπές της ΕΡΤ, είναι τουλάχιστον ακατανόητη, καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι η δημόσια τηλεόραση και κατ’ επέκταση η ελληνική κοινωνία δεν «κινδυνεύουν» από στίχους τραγουδιών», αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ.

Θυμίζουμε ότι ύστερα από την μετάδοση του σκωπτικού τραγουδιού «Μαμά, μπαμπά είμαι κουκουλοφόρος» από την εκπομπή «φλΕΡΤ» οι βουλευτές της ΝΔ Θανάσης Πλευρής και Δημήτρης Μαρκόπουλος έθεσαν ερώτημα στη Βουλή για το επίμαχο τραγούδι υποστηρίζοντας ότι ««εξυμνούσε και εξωράιζε την δράση αυτουργών παραβατικών πράξεων» και ζητούσαν να γίνει «έλεγχος περιεχομένου» στην εκπομπή, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο.

Στη συνέχεια η διοίκηση της κρατικής ΕΡΤ κάλεσε σε απολογία της αρχισυντάκτρια της εκπομπής Γιώτα Παππά.

Η δημοσιογράφος Ελένη Σπανοπούλου εξάλλου με ανάρτηση της στο facebook αποσαφηνίζει ότι «δεν της ζητήθηκε απολογία στο πλαίσιο πειθαρχικής της δίωξης αλλά η θέση της ως αρχισυντάκτριας υπεύθυνης για το θέμα ώστε η ΕΡΤ να μπορέσει να απαντήσει στην Βουλή και στην ερώτηση των δυο βουλευτών της ΝΔ».

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X