Media

Γιάννης Πετρίδης: συνέντευξη «ποταμός». Μιλά για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Beatles.

Γιάννης Πετρίδης: συνέντευξη «ποταμός». Μιλά για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Beatles.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο κορυφαίος Έλληνας μουσικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης μιλάει πρώτη φορά  σε συνέντευξη στον Στέφανο Λεμονίδη για ποδόσφαιρο, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Πειραιά, την Κυψέλη. Τη σχέση  με τον Σάββα Θεοδωρίδη και τα αγαπημένα τραγούδια του. Τους Μαστοράκη, Τσαουσόπουλο. Τους Beatles, Rolling Stones, Talking Heads, το ροκ, την πανκ, το χιπ χοπ. Τον Ντέιβιντ Μπερν και τον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Τον Μάνο Χατζηδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη.

Φίλαθλος και συλλέκτης από πιτσιρικάς

«Στα τέλη της δεκαετίας του ‘50 έμενα στον Πειραιά, στην Αγία Σοφία, στα Μανιάτικα, και με τα ξαδέλφια μου πηγαίναμε στο Καραϊσκάκη, το παλιό με το κάρβουνο, και τις εστίες ανάποδα. Τότε ήταν οι καλές εποχές και στις εξέδρες κάθονταν οπαδοί και των δύο ομάδων ανακατεμένοι και οι περισσότεροι έπαιρναν μαζί και τα κορίτσια τους. Υπήρχαν αντιδικίες, έπεφτε καμία καρπαζιά, πιανόντουσαν για λίγο στα χέρια, αλλά ως εκεί. Ωραίες εποχές, χωρίς χουλιγκανισμούς, χωρίς συμμορίες που έδιναν ραντεβού για να πλακωθούν. Τότε κυκλοφορούσαν η “ Ηχώ” και το “ΦΩΣ”, το οποίο το σέβομαι, αν και Παναθηναϊκός, καθώς και ένα περιοδικό υψηλού επιπέδου “Τα Σπορ”. Το έβγαζε ο Καπλάνογλου και έχω όλα τα τεύχη του από το πρώτο ως το τελευταίο. Από μικρός λοιπόν ήμουν συλλέκτης…»

Ο Ολυμπιακός και τα ινδάλματά των παιδικών χρόνων

«…Εκείνη την εποχή κυριαρχούσε ο Ολυμπιακός και πήρε το 14ο πρωτάθλημά του. Οι αθηναϊκές ομάδες είχαν το ντεζαβαντάζ ότι στο πρωτάθλημα Αθηνών υπήρχαν πολλές καλές ομάδες, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Απόλλων, ο Πανιώνιος, και είχαν μεγάλο συναγωνισμό για τις θέσεις που οδηγούσαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ στον Πειραιά έπαιζαν ο Ολυμπιακός, ο Εθνικός και η Προοδευτική. Τα ινδάλματά μας ήταν ο Ρωσσίδης, ο Θεοδωρίδης, ο Σούλης, ο Κοτρίδης αλλά και ο Υφαντής που έμενε στην Αγία Σοφία και ψωνίζαμε από το κατάστημά του. Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και τζέντλεμαν».

Η μετακόμιση από τον Πειραιά στην Κυψέλη και ο Παναθηναϊκός

«Ε, τότε είναι που τα άλλα ξαδέλφια μου με έκαναν Παναθηναϊκό και είχα ίνδαλμα τον Δομάζο, ενώ θαυμάζαμε βέβαια και τον καταπληκτικό σκόρερ, τον Σιδέρη. Και φυσικά υπήρχε αγνότητα».

Μπίτλς και Λίβερπουλ

«Στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 ταξιδεύαμε μαζί με τον Γιώργο Πολυχρονίου στο Λονδίνο και αγοράζαμε δίσκους από το Πόρτο Μπέλο. Ήμουν Λίβερπουλ λόγω Μπιτλς, αν και κάποιος από το γκρουπ λέγεται ότι ήταν Έβερτον. Πήγα και στο μεγάλο λιμάνι για να δω τα σπίτια του Μακ Κάρτνεϊ και του Λένον, γιατί συνηθίζω να πηγαίνω εκεί που έμεναν τα ινδάλματά μου. Να πάρω μια μυρωδιά από το τι έβλεπαν κάθε μέρα, πού μεγάλωσαν και τι υπήρχε στη γειτονιά τους. Στο Λονδίνο όμως έβλεπα και Τότεναμ, που έγινε η δεύτερη ομάδα μου, αλλά και την Τσέλσι».

Αν επιθυμείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη κάντε κλίκ εδώ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X