Media

Πορτοσάλτε κατά Ράδιο Αρβύλα: Ήταν ένας εκ των δημοσιογράφων που δέχθηκε τα σφοδρά πυρά της σατιρικής εκπομπής

Πορτοσάλτε κατά Ράδιο Αρβύλα: Ήταν ένας εκ των δημοσιογράφων που δέχθηκε τα σφοδρά πυρά της σατιρικής εκπομπής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πορτοσάλτε κατά Ράδιο Αρβύλα: Λάβρος κατά του Αντώνη Κανάκη ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ για τα εξαιρετικά αιχμηρά σχόλια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κατά ορισμένων δημοσιογράφων
Ιδιαίτερα επιθετικός κατά των συντελεστών της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα και του Αντώνη Κανάκη εμφανίστηκε στο σχόλιό του από τα τηλεπαράθυρα του ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε, ένας εκ των δημοσιογράφων που δέχθηκε τα σφοδρά πυρά της σατιρικής εκπομπής για τον τρόπο με τον οποίο προστατεύουν την κυβέρνηση με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ παρομοίασε τον Αντώνη Κανάκη «σαν τον λογοκριτή της χούντας» και ανέφερε ότι «πρόκειται για κήρυγμα μίσους» αναρωτώμενος εάν θα πρέπει «να υποβάλω σε κάποιον από τους παρουσιαστές το τι θα πω για να πάρω την έγκρισή του».

Ο Άρης Πορτοσάλτε χωρίς να κατονομάσει τον παρουσιαστή και τον τίτλο της εκπομπής, υποστήριξε ότι «δεν χρειάζεται οι σατιρικές εκπομπές να γίνονται προπαγανδιστές μίσους και στοχοποίησης. Οι δημοσιογράφοι κάνουμε μια δουλειά. Κάποιοι κάνουν τη δουλειά του ρεπόρτερ και κάποιοι τολμούμε να πούμε τη γνώμη μας. Αλλά λέμε γνώμη δεν διαμορφώνουμε γεγονότα δεν μπορεί να ποινικοποιείται η γνώμη». «Πες δεν γουστάρω τον Μητσοτάκη. Πολύ απλό…»

Να σημειωθεί ότι στην εκπομπή της Δευτέρας (6/3) ο Αντώνης Κανάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και κατά εκείνων των δημοσιογράφων που αντί να βοηθήσουν να λάμψει η αλήθεια, έχουν σαν προτεραιότητα την επικοινωνιακή «προστασία» της κυβέρνησης.

Από τα πυρά των συντελεστών της εκπομπής δεν ξέφυγε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος και αντέδρασε με ανάρτησή του στο Twitter εμφανιζόμενος και ως υπερασπιστής του Άρη Πορτοσάλτε.

Στους νέους δημοσιογράφους λένε μέχρι σήμερα ότι είδηση είναι όχι όταν σκύλος δάγκωσε άνθρωπο αλλά όταν άνθρωπος δάγκωσε σκύλο.

Η φράση αυτή μπορεί, πλέον, να συμπληρωθεί. Είδηση είναι όχι όταν δημοσιογράφος αναλαμβάνει γραφείο Τύπου υπουργού αλλά όταν υπουργός αναλαμβάνει γραφείο Τύπου δημοσιογράφου.

Στην… πρωτοπορία βρέθηκε, ποιος άλλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης που χθες στον ΑΝΤ1 ανέλαβε γραφείο Τύπου του «δημοσιογράφου» Άρη Πορτοσάλτε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης ανέλαβε να προασπίσει την απρέπεια Πορτοσάλτε, για τη «θυσία» και τα «παιδιά που έπρεπε να πεθάνουν» για «να κάνουμε εθνικό δίκτυο» και να «προχωρήσουμε με τον ΟΣΕ», μεταφέροντας στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη τα όσα περί «φασιστοειδών των δύο άκρων» είπε ο Πορτοσάλτε διαστρεβλώνοντας, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, τις δηλώσεις του (σ.σ. καλύτερα να σιωπούσε όπως ο «γείτονας» του στην Σκάι Π. Τσίμας που μετά την αστοχία του –Ο θάνατος τους δεν πήγε εντελώς χαμένος!!!– χθες ανέλαβε την υπεράσπιση της κυβερνητικής γραμμής με πιο ορθόδοξο τρόπο: μέσω ωριαίας συνέντευξης στο στούντιο του παραιτηθέντα προέδρου της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλου).

Σημειώνεται πως ο Αντώνης Κανάκης σχολίασε τις δηλώσεις που έκανε ο Άρης Πορτοσάλτε για την τραγωδία. Ο παρουσιαστής της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα ξέσπασε, φανερά αγανακτισμένος με όσα ειπώθηκαν από τον δημοσιογράφο για το δυστύχημα.

«Αυτό που είναι χυδαίο είναι ότι τολμάς να κάνεις αυτούς τους συμψηφισμούς αυτήν την ώρα (σ.σ. για το Μάτι), ξεκινάς να λες ότι δεν είναι της στιγμής, αλλά το λες. Αν δεν είναι της στιγμής, βούλωσέ το, μην το λες…», σημείωσε και επανήλθε λέγοντας:

«Επικοινωνούν αυτοί οι άνθρωποι με τον εγκέφαλό τους; Δηλαδή γ… τις γραβάτες σας, τα σακάκια σας, τα πτυχία σας, τις θέσεις σας, την μούρη που πουλάτε οι δημοσιογράφοι οι έγκριτοι και σκ… στα μούτρα σας. Καταλάβατε; Για αυτό δεν θέλουμε να βγαίνουμε», είπε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X