Media

«Συνταγές ψυχής» από τον Βόλο (vid)

«Συνταγές ψυχής» από τον Βόλο (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην αγκαλιά του Παγασητικού, σε μέρη οικεία  με μνήμες, με χρώματα, αρώματα και γεύσεις, αλλά και ανθρώπους αγαπημένους συνεχίζουν οι «Συνταγές Ψυχές»  την Κυριακή 4 Απριλίου στις 17.40 στον Σκάι.

Η Ελένη Ψυχούλη  κινείται και μαγειρεύει σε πάτρια για την ίδια εδάφη. Συγκεκριμένα στο Βόλο και στον ερώτημα πώς είναι η ζωή εκεί, απαντά με παραστατικό τρόπο: «Σαν ένα ήρεμο καρδιογράφημα με πολύ σασπένς ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα».

Αυτή τη φορά η παρουσιάστρια  υποδέχεται τους τηλεθεατές στο πατρικό της σπίτι στην παραλία του Βόλου.  κλασικές αλλά και διαφορετικές συνταγές.

Η κάμερα ακολουθεί  την Ελένη στα αγαπημένα της μαγαζιά για να ψωνίσει ό,τι χρειάζεται για να μαγειρέψει μια σαλάτα θαλασσινών στο σπίτι του Ζήση Κοτιώνη και της Φοίβης Γιαννίση, καθηγητές  Αρχιτεκτονικής οι οποίοι ζούν στο Βόλο, μιλώντας για τη σχέση αρχιτεκτονικής και μαγειρικής.

Στη συνέχεια, μαζί με την αρχαιολόγο και ξεναγό Γιώτα Πάντου μας ξεναγούν στην παραλία και τη Γορίτσα -τον Λυκαβηττό του Βόλου- και διηγούνται την ιστορία της πόλης.

Παρέα με τον αδερφό της, Αλέξανδρο Ψυχούλη, στήνει ένα ιδιόμορφο πικ-νικ τον καιρό της πανδημίας. Γύρω από αυτήν την «τσιπουροκατάσταση» μιλούν για τα τσιπουράδικα του Βόλου και την ιδιαιτερότητά τους -ο Αλέξανδρος έχει γράψει και σχετικό βιβλίο- και επιστρέφοντας στο σπίτι μαγειρεύουν κλασικούς και ανανεωτικούς τσιπουρομεζέδες.

Το επεισόδιο κλείνει με μια πηλιορίτικη κρεμμυδόπιτα από τα χεράκια της, ειδικής στο σπιτικό φύλλο, Βάσως Δαμιανού.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X