Media

Τί «τρέχει» με τον Γιάννη Λάτσιο και το Open οέο…

Τί «τρέχει» με τον Γιάννη Λάτσιο και το Open οέο…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στο Open, ο Γιάννης Λάτσιος. Ίσως όμως να μην είναι ακριβώς αυτό που λέει ο λαός: «ο κόσμος τοχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι».

Κάτι παίζει, εκεί στις εξοχές της Παιανίας και δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι και σήμερα, Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, επίσημη ανακοίνωση για να έναρξη συνεργασίας με τον Γιάννη Λάτσιο.

Αν ο Λάτσιος είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στο Οpen, το Open είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί για το έμπειρο στέλεχος της αγοράς που έχει βρεθεί σε επιτελικές θέσεις, της μισής ιδιωτικής τηλεόρασης; Μένει να φανεί. Κι αυτό ίσως να κοιτάει και ο ίδιος.

Πιθανόν εξετάζει και συζητάει ώστε να λάβει βεβαιώσεις/διασφαλίσεις για πολλά. Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα έχει παρεμβάσεις στο έργο του. Διαβεβαιώσεις, μεταξύ άλλων και ότι θα έχει ικανό κονδύλι να διαχειριστεί για να φτιάξει ένα πρόγραμμα με παραγωγές που να στέκονται με αξιώσεις απέναντι στον ανταγωνισμό και να αποτελέσουν πόλο έλξης τηλεθεατών.

No money, no funny λέει ο λαός και τηλεόραση χωριά money είναι τηλεόραση χωρίς funny. Όπως το Open.

Το κανάλι είναι ακυβέρνητο καράβι. Είναι ακέφαλο στο πρόγραμμα του, δεν έχει φιλοσοφία, δεν έχει χαρακτήρα, δεν έχει προσανατολισμό, έχει όμως όλα εκείνα τα προγράμματα τα παλιακά, που το κάνουν να μυρίζει ναφθαλίνη και κοντά σ’ αυτά όποιο αξιόλογο- αν υπάρχει- να μυρίζει το ίδιο.

Πάντως ο Λάτσιος δεν είναι κάποιο είδος Μεσσία. Θαύματα δεν γίνονται. Αποτελέσματα δουλειάς του, εφόσον αναλάβει, θα φανούν από το δεύτερο μισό της επόμενης σεζόν. Η φετινή δύσκολα σώζεται για το Open, έτσι όπως είναι. Με πολύ κόπο και προσπάθεια κάτι μπορεί να γίνει- με επιφύλαξη- απο τα μισά της δεύτερης σεζόν. Και πάλι.

Πιο απλά πέρα από τα χρήματα, χρειάζεται και πίστωση χρόνου. Ο χρόνος είναι βασική προϋπόθεση για τα στρατηγικά και τα επιχειρησιακά σχέδια. Και πάντως η τηλεόραση δεν είναι ιππόδρομος που κάνουν τα άλογα γύρα και στα «φέρνουν» αμέσως.

Το Open έχει την πολυτέλεια να αξιοποιήσει μια μεγάλη ευκαιρία- η δεύτερη που του παρουσιάζεται. Έχει πιάσει πάτο. Πιο κάτω δεν υπάρχει (ή μήπως υπάρχει).

Άρα έχει την πολυτέλεια, χωρίς άγχος και αγωνία, να δοκιμάσει, να πειραματιστεί, να αποτύχει, να προτείνει δικούς του ανθρώπους, όπως συνέβη- μάλλον από τύχη- με την Ευλαμπία Ρέβη, να αξιοποιήσει στελέχη του που τα έχει στον πάγο, όπως ο Σωτήρης Δανέζης. Να τολμήσει.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X