Κοινωνία

Ο Μητσοτάκης… έγραψε ξανά τους λοιμωξιολόγους για τα self tests στα σχολεία!

Ο Μητσοτάκης… έγραψε ξανά τους λοιμωξιολόγους για τα self tests στα σχολεία!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα μία φορά που η κυβέρνηση αποφάσισε… χωρίς την σύμφωνη γνώμη των ειδικών! Παρά το… παραμύθι της πανδημίας που συχνά – πυκνά μας… διαβάζει η κυβέρνηση, δηλαδή το «ακούμε τους ειδικούς».

Τελευταίο «κρούσμα», το ζήτημα των self tests στα σχολεία, με την κυβέρνηση να παίρνει την απόφαση να μειωθούν από δύο σε ένα την εβδομάδα. Μια απόφαση, που δημιούργησε πολλά ερωτήματα καθώς παρά το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα τεστ δεν έχουν μεγάλη αξιοπιστία, μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ένα ακόμη εργαλείο ελέγχου της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Τους… άδειασε ο Εξαδάκτυλος για τα self tests

«Η δική μας απόφαση ήταν για δύο τεστ την εβδομάδα» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Μάλιστα, σημείωσε ότι στις αρχικές συζητήσεις οι ειδικοί ζητούσαν ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα.

Τύφλα να’χουν…Σόιμπλε και Τόμσεν! Σοκ και δέος από το εργασιακό Χατζηδάκη

Από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ισχυρίστηκε ότι η εισήγηση για δύο self tests αφορούσε μόνο την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες την πρώτη εβδομάδα. Όπως είπε στον ΑΝΤ1, μετά η «εισήγηση της επιτροπής ήταν για ένα self test την εβδομάδα».

Η υφυπουργός Παιδείας επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, όταν της επισημάνθηκε ο προβληματισμός ότι δεν υπάρχουν αρκετά self tests για τους μαθητές τώρα που επανεκκινούν με υποχρέωση τέτοιων τεστ πολλοί κλάδοι της οικονομίας. «Ακολουθούμε τις οδηγίες της επιτροπής και δεν κάνουμε έκπτωση για την ασφάλεια και την δημόσια υγεία» υποστήριξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X