Ο Προβοκάτορας

Οι επικίνδυνες προβλέψεις ενός υπουργού

Οι επικίνδυνες προβλέψεις ενός υπουργού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αν η ελληνική διπλωματία κινείται και σχεδιάζει τις κινήσεις με βάση εκτιμήσεις σαν αυτές του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ζήτω που καήκαμε. Ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έκανε τόσο οξυδερκή πρόβλεψη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, που με κάνει να τρέμω για τις υπόλοιπες εκτιμήσεις και προβλέψεις του.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας πριν από τρεις ημέρες στο Real Fm για τις εξελίξεις στην Κωνσταντινούπολη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:  «Αν λοιπόν κάνει αυτή την κίνηση (σ.σ. να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία) που δείχνει ότι επιστρέφει σε ένα οθωμανικό παρελθόν με ισχυρότατο συμβολισμό ουσιαστικά θα έχει στείλει και ένα μήνυμα στην Ευρώπη ότι ‘δεν ενδιαφέρομαι να συνεχίσω να είμαι ο υπερασπιστής των αξιών της Ευρώπης σε αυτή την περιοχή του κόσμου, αλλά μετατρέπομαι σε μία ισλαμική δημοκρατία με ότι σημαίνει αυτό’. Νομίζω ότι το ρίσκο είναι πάρα πολύ μεγάλο πολιτικά για την Τουρκία. Θεωρώ ότι αυτή η κίνηση θα αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη δημοσιότητα και δυναμική από ό,τι έχουμε δει».

Και είχε καταλήξει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας: «Στο τέλος της ημέρας θα σας πω ότι η δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν θα τολμήσει να το κάνει».

Συγχαρητήρια κύριε Βαρβιτσιώτη κερδίζετε το βραβείο της πολιτικής οξυδέρκειας. Ενδεχομένως την ίδια εκτίμηση έκαναν και οι υπόλοιπη στην κυβέρνηση γι΄ αυτό δεν έκαναν τίποτα πριν και τώρα τρέχουν (τουλάχιστον τηλεφωνικά), αλλά δυστυχώς είναι πολύ αργά.

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X