Ο Προβοκάτορας

Τα νέα κατορθώματα του Γιάννη Πρετεντέρη…

Τα νέα κατορθώματα του Γιάννη Πρετεντέρη…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με το γνωστό στιλάκι βγήκε ο Γιάννης Πρετεντέρης στον άμβωνα της ιστοσελίδας που φιλοξενεί τα άρθρα του και προσπάθησε μεταξύ άλλων να μας πείσει ότι δεν υπάρχει συγκάλυψη, γιατί επειδή: Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει θέμα να «συγκαλύψει» κανείς κάτι ή κάποιον για τα Τέμπη. Ξέρετε γιατί; Επειδή ακόμη κι αν το θέλει, κανείς δεν το μπορεί. Oταν έχουν επιληφθεί τόσες επιτροπές, τόσοι εμπειρογνώμονες, τόσοι δικαστές, τόσοι ανακριτές και εισαγγελείς, κανείς δεν μπορεί να συγκαλύψει το οτιδήποτε. Oλα βγήκαν ή θα βγουν στο φως. Μια χαρά.»

Θα θυμίσω στον κύριο Πρετεντέρη πως το 77% των πολιτών στη δημοσκόπηση της Alco είναι πεπεισμένο για τη συγκάλυψη. Αλλά τι είναι αυτό το 77% μπροστά στη σοφία του αρθρογράφου;

Αφού υπερασπίστηκε την κυβέρνηση, λίγο πιο κάτω σαν καλός υπάλληλος οφείλει να υπερασπιστεί και το αφεντικό του. Και το κάνει χωρίς αιδώ και χωρίς να σκεφτεί ότι τον ρεζιλεύει η ιστορία.

Γράφει ο Γιαννάκης: « Yστερα δεν υπάρχει θέμα να ανατρέψει κάποιο «συμφέρον» την κυβέρνηση. Ξέρετε γιατί; Επειδή ακόμη κι αν το θέλει, κανένα συμφέρον δεν το μπορεί. Ζούμε σε μια κανονική δημοκρατία όπου οι κυβερνήσεις δεν ανατρέπονται για το χατίρι κανενός συμφέροντος. Πέφτουν (αν πέσουν) στις κάλπες κι από τους πολίτες. Μια χαρά.».

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αρκεί να του θυμίσουμε την αποστασία και την πτώση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993.

Για να αποδειχτεί άλλη μία φορά πόσο αληθινή είναι η αποστροφή του μακαρίτη του Βασίλη Ραφαηλίδη ότι «ο Ι. Κ. Πρετεντέρης έχει μια απίθανη προσαρμοστικότητα. Προσαρμόζεται ακόμα και μέσα στα σκατά»…

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X