Οικονομία

Απώλειες στις ασιατικές αγορές – «Βαρίδι» ο κλάδος της ενέργειας

Απώλειες στις ασιατικές αγορές – «Βαρίδι» ο κλάδος της ενέργειας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι περισσότερες ασιατικές αγορές σήμερα, Τετάρτη 14.11.2018, καθώς ο κλάδος της ενέργειας γνωρίζει ισχυρές πιέσεις.

Κι αυτό μετά την κατρακύλα των τιμών του πετρελαίου κατά 7% χθες στη Νέα Υόρκη.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 4,24 δολ. χθες στη Νέα Υόρκη διολισθαίνοντας στα 55,69 δολ. το βαρέλι που αποτελεί το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 16 Νοεμβρίου του 2017. Αυτή ήταν η 12η διαδοχική αρνητική συνεδρίαση για το πετρέλαιο.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στο ταμπλό  ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% στις 21.846,48 μονάδες με τον κλάδο της ενέργειας να γνωρίζει ισχυρές πιέσεις. Η πετρελαϊκή Inpex σημειώνει βουτιά 1,9%, ενώ η Japan Petroleum Exploration Co. χάνει 2,1%. Από τον κλάδο της τεχνολογίας η SoftBank σημειώνει άλμα άνω του 4%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,5% με τις πετρελαϊκές Cnooc και Sinopec να χάνουν 5% και 3,4% αντίστοιχα. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει πτώση 0,85%, ενώ ο Shenzhen Composite χάνει 0,5%. Η PetroChina σημειώνει βουτιά 2,7% σε χαμηλό τριών μηνών.

Σε υψηλό τριών εβδομάδων οι αποδόσεις στα ιταλικά ομόλογα

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 υποχώρησε σε ποσοστό 1,7% με αρνητικό πρωταγωνιστή και εδώ τον κλάδο της ενέργειας. Η Woodside Petroleum σημείωσε βουτιά 2,5%, ενώ η Oil Search έχασε 2,6%. Ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κατέγραψε μικρότερες απώλειες 0,4%.

Σο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί οριακά 0,1%, ενώ απώλειες 0,5% καταγράφει και ο STI της Σιγκαπούρης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X