Οικονομία

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απώλειες καταγράφουν οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Παρασκευής, 05.10.2018 μετά την κατρακύλα των δεικτών της Wall Street την Πέμπτη.

Κι όλα αυτά εν μέσω ανησυχιών για το ράλι των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα.

Η άνοδος της απόδοσης του 10ετους των ΗΠΑ ξεκίνησε την Τετάρτη μετά τα ισχυρά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για την αγορά εργασίας. Η ισχυρή εικόνα της αμερικανικής οικονομίας και οι προσδοκίες για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Federal Reserve οδήγησαν την απόδοση πάνω και από το 3,2% την Πέμπτη – το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχωρεί σε ποσοστό 0,0% με τον κλάδο της τεχνολογίας να γνωρίζει ισχυρές πιέσεις μετά τη χθεσινή βουτιά του Nasdaq κατά 1,8% στη Wall Street.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% με την επενδυτική Tencent να σημειώνει πτώση 0,65% διολισθαίνοντας σε χαμηλά άνω των 12 μηνών και την ασφαλιστική AIA να χάνει 0,1%. Ο τίτλος της Lenovo βρέθηκε στα χαμηλά της ημέρας να σημειώνει βουτιά 23% εν μέσω αναταράξεων από ρεπορτάζ του Bloomberg BusinessWeek περί κινεζικής κατασκοπείας στα κέντρα δεδομένων της Apple και της Amazon Web Services. Κλειστά και σήμερα παρέμειναν τα χρηματιστήρια στην Κίνα λόγω τοπικής αργίας.

Νέα ρύθμιση με πολλές δόσεις για εξόφληση οφειλών στο δημόσιο!

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,2%, με την  Samsung να καταγράφει μικρά κέρδη 0,2% μετά την πρόβλεψη της εταιρείας για λειτουργικά κέρδη ρεκόρ το γ΄ τρίμηνο.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημείωσε μικρά κέρδη 0,15%, ενώ ο NZX 50 διολισθαίνει 0,5%. Στη Σιγκαπούρη ο STI υποχωρεί σε ποσοστό 0,8%, ενώ ο Taiex στην Ταιβάν σημειώνει μεγάλες απώλειες 1,9%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X