Οικονομία

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές – Στο -2,5% το Χονγκ Κονγκ

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές – Στο -2,5% το Χονγκ Κονγκ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται σήμερα, Παρασκευή 09.11.2018, οι ασιατικές αγορές μετά τα κέρδη των προηγούμενων ημερών.

Το Χονγκ Κονγκ σημειώνει βουτιά άνω του 2% καθώς περνά σταδιακά στο περιθώριο ο αντίκτυπος των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ και επιστρέφουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την εμπορική διένεξη των ΗΠΑ με την Κίνα.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει πτώση 1% διολισθαίνοντας από τα υψηλά 2,5 εβδομάδων που σημείωσε χθες.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει βουτιά 2,5% με τους επενδυτές να προβαίνουν σε ρευστοποιήσεις για την αποκόμιση κερδών μετά από έξι ανοδικές συνεδριάσεις στις τελευταίες επτά. Ο κλάδος της τεχνολογίας παραμένει και σήμερα υπό πίεση με τον τίτλο της Tencent να σημειώνει βουτιά άνω του 4%.

Απώλειες καταγράφουν και οι δείκτες στην ηπειρωτική Κίνα, με τον δείκτη Shanghai Composite να χάνει 1,3% οδεύοντας για την πέμπτη διαδοχικά αρνητική συνεδρίαση. Ο δείκτης Shenzhen Composite σημειώνει μικρότερες απώλειες 0,4%. Στο επίκεντρο των πιέσεων είναι τραπεζικοί τίτλοι με την Industrial & Commercial Bank of China να σημειώνει βουτιά 3% και την Agricultural Bank of China να χάνει 3,6%.

Προσλήψεις στο δημόσιο και αναδρομικά: Τα δύο πρώτα… βέλη του Τσίπρα στον προεκλογικό «πόλεμο»!

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,5% τον Οκτώβριο, με τις τιμές των τροφίμων να καταγράφουν αύξηση 3,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας διολισθαίνει 0,3%, ενώ οι δείκτες σε Ταΐβάν και Μαλαισία χάνουν 1,1% και 0,6%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημείωσε μικρές απώλειες 0,1%, ενώ ο NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία έκλεισε με άνοδο 0,4%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X