Οικονομία

Ασιατικές αγορές με… κέρδη, αλλά το Τόκιο κλειστό

Ασιατικές αγορές με… κέρδη, αλλά το Τόκιο κλειστό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι ασιατικές αγορές αντλούν ώθηση από τις ελπίδες ότι η παγκόσμια οικονομία μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης καθώς ολοένα και περισσότερες χώρες άρουν σταδιακά τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί τις προηγούμενες εβδομάδες σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναλυτικά πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Οι αγορές στην Ιαπωνία παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω τοπικής αργίας. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει μικρά κέρδη 0,2% και ο Shenzhen Composite ενισχύεται σε ποσοστό 1%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 1,5%, ενώ στη Σιγκαπούρη ο STI ενισχύεται 1,2%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%.

Οι επενδυτές εμφανίζονται ολοένα και πιο αισιόδοξοι καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες και οι περισσότερες αμερικανικές πολιτείες έχουν δώσει το πράσινο φως για το άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών για τους κινδύνους από το άνοιγμα των οικονομιών πολύ νωρίς και χωρίς να έχει τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι θέλει να ξανανοίξει η αμερικανική οικονομία αν και αναγνώρισε τους κινδύνους που υπάρχουν από τη χαλάρωση των μέτρων. Ερωτηθείς για τον κίνδυνο να υπάρξουν θάνατοι εάν οι περιορισμοί χαλαρώσουν υπερβολικά ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X