Οικονομία

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ΔΕΗ: Μπορεί να φτάσει τα 1,35 δισ. ευρώ – Όλη η διαδικασία

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ΔΕΗ: Μπορεί να φτάσει τα 1,35 δισ. ευρώ – Όλη η διαδικασία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το ποσό που θα αντλήσει η ΔΕΗ από την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της θα κυμανθεί από 1,1 έως 1,35 δισ. ευρώ

Με τιμή διάθεσης από 8,5 έως 9 ευρώ και με έκδοση 130 έως 150 εκατ. νέων μετοχών θα πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (29.10.2021).

Η συνδυασμένη προσφορά ξεκινά την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει για δύο ημέρες, ενώ στόχος είναι το 85% της αύξησης να καλυφθεί από ξένους και το 15% από Έλληνες, θεσμικούς και μη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι αναλογούσες μετοχές θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς. Στην Ελλάδα θα διατεθούν οι αναλογούσες μετοχές μέσω δημόσιας προσφοράς με τους παλαιούς μετόχους να διαθέτουν δικαίωμα κατά προτεραιότητα κατανομής μετοχών, εφόσον εγγραφούν.

Αντίστοιχα, στο εξωτερικό οι νέες μετοχές θα διατεθούν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης. Υπενθυμίζεται, ότι η CVC έχει δεσμευθεί ότι συμμετάσχει στην αύξηση με 395 εκατ. ευρώ, για να αποκτήσει το 10% και με ρήτρα διακράτησης για έξι μήνες.

Το ΔΣ της ΔΕΗ ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου, με συνδυασμό δημόσιας εγγραφής και ιδιωτικής τοποθέτησης, προκειμένου να σταλεί προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η έγκριση της Επιτροπής αναμένεται τη Δευτέρα και γι’ αυτό το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και θα κλείσει την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.

Η τελική τιμή διάθεσης των μετοχών θα καθορισθεί από το διοικητικό συμβούλιο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών της ιδιωτικής τοποθέτησης και θα είναι κοινή για όλους τους επενδυτές που θα συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω της συνδυασμένης προσφοράς.

Η κατανομή των μετοχών στη δημόσια εγγραφή και την ιδιωτική τοποθέτηση θα καθοριστεί στο τέλος της διαδικασίας ανάλογα με την ζήτηση που θα εκδηλωθεί. Προτεραιότητα θα δοθεί στους υφιστάμενους μετόχους, με βάση το μετοχολογιο της 2ας Νοεμβρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X