Οικονομία

Ελλάδα: Πανευρωπαϊκό «μετάλλιο» ακρίβειας στη βενζίνη

Ελλάδα: Πανευρωπαϊκό «μετάλλιο» ακρίβειας στη βενζίνη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πανευρωπαϊκό… μετάλλιο ακρίβειας στη βενζίνη παίρνει η Ελλάδα, καθώς τα στοιχεία της Eurostat αποδεικνύουν πως έχει την τρίτη ακριβότερη τιμή σε όλη την Ευρώπη

Με μέση τιμή στο 1,942 ευρώ το λίτρο, η Ελλάδα στον πίνακα ακρίβειας είναι πίσω από την Ολλανδία (με 1,998 το λίτρο) και τη Δανία που ακολουθεί στη δεύτερη θέση, με 1,98 ευρώ το λίτρο.

Ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι στο 1,807 το λίτρο, ενώ στις περισσότερες χώρες η βενζίνη κινείται αρκετά κάτω από αυτό το όριο.

Το «ράλι» της ακρίβειας οδηγούν οι τιμές στα νησιά
Το «ράλι» της ακρίβειας οδηγούν κυρίως οι τιμές στα νησιά, με την «ψαλίδα», σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα, να ανοίγει διαρκώς.

Ενδεικτικά, σε πρατήριο στην Πάτμο η αμόλυβδη κοστίζει περίπου 2,37 ευρώ το λίτρο και 2,36 ευρώ στη Μήλο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN. Την ίδια ώρα, στην Αθήνα μπορεί κάποιος να βρει βενζίνη με 1,747 ευρώ και στη Θεσσαλονίκη από 1,823 ευρώ το λίτρο.

Στα ύψη και το πετρέλαιο

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι έρχεται νέος γύρος ανατιμήσεων στην Αγγλία.

«Στην Ελλάδα όντως το τελευταίο 10ήμερο παρουσιάζεται μια αύξηση της τάξης των 0,10 ευρώ, τόσο για τη βενζίνη όσο και για το πετρέλαιο κίνησης. Θα πιάσουμε τη μέση τιμή 2 ευρώ για την αμόλυβδη. Θα ξαναδούνε οι καταναλωτές το 2 μπροστά», λέει στο OPEN ο πρόεδρος Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής.

Ακριβά πληρώνουν οι Έλληνες και το πετρέλαιο κίνησης που πλέον κινείται στο 1,651 ευρώ το λίτρο, αρκετά πιο ψηλά από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι στο 1,598 ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X