Οικονομία

Εθνική Τράπεζα: Το κόλπο για να ψηφιστεί η σκανδαλώδης πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Εθνική Τράπεζα: Το κόλπο για να ψηφιστεί η σκανδαλώδης πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Και εύλογα μπορεί να τεθεί αυτό το ερώτημα. Η απάντηση πως πρόκειται για ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της τράπεζας το οποία αν πουληθεί και ιδίως στην τιμή που έχει κυκλοφορήσει, θα αποτελεί ζημιά για την ίδια την τράπεζα και τους μετόχους της, μπορεί να μην ικανοποιεί πλήρως τους ερωτώντες.

Ομως υπάρχουν δύο ακόμα ζητήματα. Το ένα πως υπάρχουν διαφωνούντες στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας. Αυτό το στοιχείο οδηγεί την υπόθεση στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Αυτό θα κληθεί να πάρει την απόφαση.

Ομως για να «λυθούν τα χέρια» των μελών του Συμβουλίου του ΤΧΣ επιθυμούν  την πλήρη προστασία τους από ποινικές ευθύνες. Γιατί άραγε αν δεν είναι σκάνδαλο; Πάντως, στους κόλπους του Ταμείου υπάρχει η ανησυχία για το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικές έρευνες εις βάρος τους, σε περίπτωση έγκρισης της συναλλαγής για την Εθνική Ασφαλιστική, ιδιαίτερα αν κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις.

Και τι μέλει γενέσθαι; Ποια είναι η λύση; Η λύση που βρέθηκε είναι να ψηφισθεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που περιλαμβάνει και τη διάταξη για την πλήρη προστασία των μελών του ΤΧΣ από αυτεπάγγελτες διώξεις. Στο εξής, όπως ήδη ισχύει για τις τράπεζες, ποινικές διώξεις θα μπορούν να ασκούνται μόνο κατ’ έγκληση από το ίδιο το ΤΧΣ και όχι από τον εισαγγελέα.

Μόνο που δικαστήρια αποφάνθηκαν πως ο νόμος για τις τράπεζες είναι αντισυνταγματικός. Οπότε δεν αποκλείεται μελλοντικά τα μέλη του ΤΧΣ να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, παρά την ψήφιση μίας ρύθμισης για έγκληση μόνο από το ΤΧΣ.

Και να μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σφόδρα αντίθετος με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής…

Στην τελική ευθεία το μεγάλο σκάνδαλο της Εθνικής Τράπεζας

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X