Οικονομία

Ευρωαγορές: Πέφτουν οι γεωπολιτικές ανησυχίες, ανεβαίνουν τα κέρδη!

Ευρωαγορές: Πέφτουν οι γεωπολιτικές ανησυχίες, ανεβαίνουν τα κέρδη!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές στις συναλλαγές της Παρασκευής, 10.01.2020, μετά τα τελευταία ρεκόρ της Wall Street, καθώς η αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή έχει βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα.

Οι ανησυχίες για μια εκτεταμένη στρατιωτική σύγκρουση των ΗΠΑ με το Ιράν μετά τις πυραυλικές επιθέσεις της Τεχεράνης σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις δεν επιβεβαιώθηκαν, με τις δύο πλευρές να υιοθετούν στάση αναμονής τις τελευταίες ημέρες. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι το Ιράν φαίνεται να “υποχωρεί” μετά τις επιθέσεις που πραγματοποίησε ως αντίποινα στην εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή.

Ώθηση στο επενδυτικό κλίμα δίνει και η αισιοδοξία για το εμπόριο, μετά την ανακοίνωση της Κίνας ότι ο αντιπρόεδρος της χώρας θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον για να υπογράψει την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,2% στις 420,66 μονάδες.

Ο γερμανικός δείκτης DAX κερδίζει 0,25% στις 13.529,33 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,1% στις 6.050,60 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 7.630,06 μονάδες.

Ασιατικές αγορές: «Πράσινα» πρόσημα εν μέσω εφησυχασμού στις εντάσεις ΗΠΑ-Ιράν

Ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,4%.

Στα μάκρο της ημέρας, η γαλλική βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε τον Νοέμβριο με ρυθμό που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική στατιστική υπηρεσία.

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,3% τον Νοέμβριο από τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για άνοδο 0,1% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Τα στοιχεία ακολουθούν τα ενθαρρυντικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν χθες για την πορεία της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής τα οποία έδειξαν άνοδο 1,1% τον Νοέμβριο από τον προηγούμενο μήνα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X