Οικονομία

«Φωτιά» οι τιμές στη βενζίνη! Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών

«Φωτιά» οι τιμές στη βενζίνη! Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Φωτιά» στον οικογενειακό προϋπολογισμό έχει βάλει εδώ και μήνες η τιμή της βενζίνης που συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών έφτασε η μέση τιμή της αμόλυβδης με 2,24 ευρώ το λίτρο και στο 1,88 το πετρέλαιο κίνησης.

Τις υψηλότερες τιμές έχουν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ σε νησιά με λίγα πρατήρια, όπως η Αμοργός και η Φολέγανδρος, η τιμή ξεπερνάει τα 2,50 ευρώ. Η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να πάρει και πρόσθετα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στα καύσιμα – υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί δημοσιονομικός χώρος.

Όσον αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή, ως ξεχωριστό δάνειο θα αντιμετωπίζεται κάθε μία από τις 7 φάσεις της. Ο επαγγελματίας θα επιλέγει πληρωμή εφάπαξ, εξασφαλίζοντας κούρεμα 15% ή σε δόσεις.

Ρεκόρ στην τιμή της βενζίνης στην Κάλυμνο

Ρεκόρ στην τιμή της βενζίνης στην Κάλυμνο, όπου «άγγιξε» τα 2,61 ευρώ. Όπως εξηγεί η δημοσιογράφος του νησιού, Μπέττυ Μαΐλλη, στο νησί υπάρχει το εξής πρόβλημα: η Κάλυμνος έχει ένα πολύ αυξημένο ΦΠΑ. Βρίσκεται στο 24% έναντι των γειτονικών νησιών, Κω και Λέρου, που είναι στο 17%.

«Και για ‘μας είναι πάρα πολύ δύσκολα γιατί έχουν αυξηθεί τα πάντα. Αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα» λέει χαρακτηριστικά η ίδια, μιλώντας στο OPEN.

Τέλος, η δημοσιογράφος του kalymnos-news.gr τονίζει πως αίτημα του νησιού στην κυβέρνηση είναι η μείωση του ΦΠΑ.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X