Οικονομία

Moody’s: Το τέλος των capital controls θα βελτιώσει την εμπιστοσύνη στις τράπεζες

Moody’s: Το τέλος των capital controls θα βελτιώσει την εμπιστοσύνη στις τράπεζες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Credit positive (πιστωτικά θετική) για τις ελληνικές τράπεζες χαρακτηρίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s την άρση των capital controls.

Μια άρση που ήρθε για το εσωτερικό της χώρας και που έχει τεθεί σε ισχύ ήδη από την 1η Οκτωβρίου.

Τι λέει η Moody’s για τα capital controls

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του οίκου, σε σχετική έκθεσή τους, η άρση των capital controls θα βελτιώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας. Η απόφαση για άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, συνεχίζει ο οίκος, ελήφθη στη σκιά επιτάχυνσης της επιστροφής των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες και της εξόδου της Ελλάδας από το οικονομικό πρόγραμμα.

«Η μείωση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον ELA μεταφράζεται σε βελτίωση της ρευστότητάς τους», προσθέτει η Moody’s και συνεχίζει: Η άρση των capital controls θα δώσει κίνητρο σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά να επιστρέψουν τα χρήματά τους και πάλι στις τράπεζες.

Έκτακτες συσκέψεις στο Μαξίμου για το «μακελειό» στο Χρηματιστήριο

«Η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε να ψηφίσει σημαντικό αριθμό μεταρρυθμίσεων. Παρά τη μικρή πλειοψηφία στη Βουλή και χωρίς να σημειωθούν μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρίες. Η πολιτική και κοινωνική αστάθεια παραμένουν οι βασικοί κίνδυνοι στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας». Αυτό προειδοποιεί καταλήγοντας η Moody’s.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X