Διεθνή

Ανησυχία μήπως το «πατήσει» ξανά ο Κιμ με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της Β. Κορέας

Ανησυχία μήπως το «πατήσει» ξανά ο Κιμ με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της Β. Κορέας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται στη Νότια Κορέα. Αιτία ο φόβος νέας εκτόξευσης βαλλιστικού πύραυλου από τη Βόρεια Κορέα.

Η ανησυχία στη Σεούλ εντείνεται– ίσως όχι άδικα- από την σημερινή επέτειο της Βόρειας Κορέας. Συμπληρώνονται 69 χρόνια από την ίδρυσή της, και είθισται στην εθνική εορτή να πραγματοποιούνται επιδείξεις στρατιωτικής ισχύος.

Με δεδομένο ότι η Πιονγκιάνγκ προχώρησε, την προηγούμενη εβδομάδα, στην έκτη πυρηνική δοκιμή, ανακοινώνοντας ότι έχει κατασκευάσει  βόμβα υδρογόνου για μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους, η Σεούλ ανησυχεί για νέα εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

Οι ΗΠΑ, απο την πλευρά τους,  υπέβαλλαν επίσημο αίτημα να διεξαχθεί τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου,  ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την επιβολή νέων, αυστηρότερων, κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα.

Μεταξύ άλλων οι ΗΠΑ προτείνουν επιβολή εμπάργκο στο πετρέλαιο, απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων υφαντουργίας από τη Βόρεια Κορέα, επαναπατρισμό βορειοκορεατών μεταναστών εργαζόμενων και διενέργεια επιθεωρήσεων ύποπτων βορειοκορεατικών πλοίων στη θάλασσα, ακόμη και με τη χρήση βίας εάν απαιτηθεί.

Ρωσία και Κίνα, σε επίπεδο συνάντησης εμπειρογνωμόνων των 15 χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, αντιτάχθηκαν στα προτεινόμενα μέτρα, συμφώνησαν όμως σε εκείνο για την υφαντουργία.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X