Χωρίς Κατηγορία

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές οχημάτων

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές οχημάτων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εγκληματική οργάνωση οκτώ μελών εξαρθρώθηκε. Τα μέλη της διέπρατταν ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές οχημάτων κλ.π σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή των οκτώ ατόμων στην εγκληματική οργάνωση και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, που διαπράττει ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Η αρχή του τέλους για την εγκληματική οργάνωση, ξεκίνησε όταν λήστεψαν ένα άτομο έξω από υποκατάστημα τράπεζας στο Περιστέρι, αφαιρώντας, με την χρήση βίας, μεγάλο χρηματικό ποσό.

Άμεσα η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής συγκρότησε ειδική ομάδα αστυνομικών για τη συλλογή στοιχείων που αφορούσαν την παραπάνω ληστεία, καθώς και άλλες περιπτώσεις που παρουσίαζαν παρόμοια μεθοδολογία δράσης.

Μετά από πολύμηνη έρευνα, αποκαλύφθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, που όπως διαπιστώθηκε ενεργούσε ως εξής: τα μέλη της οργάνωσης παρακολουθούσαν και στοχοποιούσαν άτομα που πήγαιναν σε υποκαταστήματα τραπεζών και επρόκειτο να πραγματοποιήσουν συναλλαγές, έχοντας στην κατοχή τους μετρητά.

Στη συνέχεια παρέμεναν έξω από τα υποκαταστήματα και σε απόσταση, ώστε να μην καταγραφούν από τις κάμερες των τραπεζών και όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, έκαναν επίθεση στα θύματά τους, πολλές φορές με ιδιαίτερη σκληρότητα, και τους αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά τους αντικείμενα.

Σε περιπτώσεις όπου το θύμα κινούνταν με το αυτοκίνητό του, οι δράστες έσκαγαν τα λάστιχα και όταν το θύμα σταματούσε για να ελέγξει την ζημιά, έβρισκαν την κατάλληλη στιγμή να του επιτεθούν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας γυναίκας που έπεσε θύμα της ιδιαίτερης σκληρότητας τριών μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην περιοχή των Αχαρνών τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι δράστες, προσέκρουσαν με το αυτοκίνητό τους στο όχημα που οδηγούσε η γυναίκα. Το θύμα βγήκε από το αυτοκίνητο και πλησίασε εκείνο των δραστών. Τότε, ένας απ’ τους δράστες την ακινητοποίησε και την οδήγησε με τη βία μέχρι το όχημα της, όπου αφαίρεσε την τσάντα της.

Το θύμα προσπάθησε να ανακτήσει την τσάντα της και κινήθηκε προς το μέρος τους. Τότε ο οδηγός έβαλε μπρος στο αυτοκίνητο με σκοπό να την χτυπήσει, με το θύμα να κρατείται αντανακλαστικά από το καπό του οχήματος, και να παρασύρεται για αρκετά μέτρα.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να τραυματιστεί και να πέσει στον δρόμο.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν 16 αξιόποινες πράξεις, εκ των οποίων 11 κλοπές και 5 ληστείες με λεία άνω των 138.000 ευρώ.

Τα μέλη της συμμορίας έχουν κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν για κλοπές και ληστείες. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια κύριας ανάκρισης και τέσσερις από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X