Διεθνή

Mercedes για… αγρότες (pics&vid)

Mercedes για… αγρότες (pics&vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε χωράφια της Νοτίου Αφρικής, λίγο έξω από το Κέιπ Τάουν, επέλεξε η Mercedes- Benz να παρουσιάσει, σε παγκόσμια πρώτη, το… αγροτικό μοντέλο της X-Class.

 

Η παρουσίαση του pick up- με καρότσα δηλαδή- μοντέλου της Mercedes πραγματοποιήθηκε στα γόνιμα εδάφη ενός μεγάλου αμπελώνα.

Ό,τι βλέπει και μπορεί να αγγίζει  ο κάτοχος ενός τέτοιου μοντέλου, είναι made by Mercedes, ακόμα και τα αξεσουάρ. Ωστόσο η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία της Στουτγκάρδης αξιοποίησε την τεχνολογίας της Nissan στα μηχανικά μέρα, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ιαπωνική φίρμα στο συγκεκριμένο τομέα. Η σύμπραξη αυτή  επιτάχυνε σημαντικά την υλοποίηση του project, επιτρέποντας παράλληλα στους σχεδιαστές και τους τεχνικούς της Mercedes, να εφαρμόσουν τη δική τους φιλοσοφία και αισθητική στην εμφάνιση και την ποιότητα υλικών, ώστε όποιος μπαίνει στην διπλοκάμπινη  X-Class, θα αισθάνεται ότι εισέρχεται στο σύμπαν της Mercedes.

 

Η X – Class φέρνει, όπως υποστηρίζεται, νέα δεδομένα πολυτέλειας και πληρότητας στην κατηγορία, με τρία διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού (Pure,Progressive, Power) στα οποία θα διατίθεται.

Συνολικά δώδεκα εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν αρχικώς, γεγονός πρωτόγνωρο στην κατηγορία αυτή, που υποδηλώνει εκ των προτέρων τον premium χαρακτήρα της κατασκευής και τη επιλογή εξατομίκευσης  ανάλογα με τις ανάγκες.

Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με τρεις διαφορετικούς  κινητήρες diesel. Ο τετρακύλινδρος των 2.3 λίτρων είναι ήδη διαθέσιμος από το λανσάρισμα και από κοντά θα υπάρχουν οι εκδόσεις με 163 και 190 ίππους. Μέσα στο 2018 θα προστεθεί στη γκάμα και ο κορυφαίος τρίλιτρος εξακύλινδρος με 258 ίππους.

Το μήκος της θα φτάνει τα 5,34 μ. και το πλάτος τα 1,92 μ.. Το ωφέλιμο φορτίο της θα ανέρχεται στα πολύ ικανοποιητικά 1.100 κιλά, ενώ το βάρος του ρυμουλκούμενου στα 3.500 κιλά. Η απόσταση από το έδαφος με τη στάνταρ ανάρτηση θα είναι στα 20,2 εκατοστά, ενώ προαιρετικά θα μπορεί να αυξηθεί η απόσταση από το έδαφος στα 22,2 εκατοστά.

Η X-Class θα «πατήσει» ευρωπαϊκά και ελληνικά εδάφη το Νοέμβριο. Η βασική τιμή αγοράς στη Γερμανία είναι στα 37.000 ευρώ.

Δες το αγροτικό μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας με σήμα το αστέρι στο βίντεο που δημιούργησε το τμήμα επικοινωνίας της Mercedes- Benz και ανέβασαν οι συνάδελφοι του car tv στο youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=pdUX3sbbqG0

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X