Χωρίς Κατηγορία

Self test: Τέλος από τα φαρμακεία της Αττικής από 19 Ιουνίου – Τι ανακοίνωσε ο Σύλλογος

Self test: Τέλος από τα φαρμακεία της Αττικής από 19 Ιουνίου – Τι ανακοίνωσε ο Σύλλογος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα self tests στην Αττική δεν θα μοιράζονται πια δωρεάν από τα φαρμακεία, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).

Ο ΦΣΑ τονίζει πως η δωρεάν διανομή θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 και δεν πρόκειται να δοθεί περαιτέρω παράταση.

Μάλιστα, οι φαρμακοποιοί της πρωτεύουσας στρέφουν τα «πυρά» τους κατά της κυβέρνησης της ΝΔ που:

«Εδώ και τρεις μήνες δεν ξεκίνησε καν την συζήτηση για επίλυση θεσμικών προβλημάτων του κλάδου, όπως γραπτώς είχε δεσμευτεί ο υπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης» και εάν ήθελε θα μπορούσε ήδη να το κάνει.

Από την πλευρά του, ο ΦΣΑ υπογραμμίζει πως αντί να λήξει τη συμφωνία στις 6/6 αποφάσισε να το κάνει στις 19/6, συναισθανόμενος την αγωνία μαθητών και οικογενειών τους.

«Ως εδώ με τις αδιαφανείς συμφωνίες με την κυβέρνηση, που οδήγησαν σε διασυρμό του κλάδου. Oι φαρμακοποιοί θα διεκδικήσουν δυναμικά την επίλυση των θεσμικών τους αιτημάτων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Aπό 14 έως 19 Ιουνίου τα φαρμακεία όλης της επικράτειας εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, θα διανέμουν τρία self tests σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νέους 18-30 ετών.

Ειδικά για την Αχαΐα, προβλέπεται ότι η διανομή των τριών τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα θα γίνει απευθείας από τις σχολικές μονάδες με οδηγίες που θα δοθούν από το Υπουργείο Παιδείας.

Από την 1η Ιουλίου οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε υποχρεωτικό self test, σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο.

Όπως έκανε γνωστό, τον Ιούλιο τα self test θα περιοριστούν σε στοχευμένες ομάδες, εξαιτίας και του υψηλότερου εμβολιασμού και του χαμηλότερου επιδημιολογικού φορτίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X