Ελλάδα

Σκέψεις για απαγορεύσεις στις μετακινήσεις με IX την Κυριακή του Πάσχα

Σκέψεις για απαγορεύσεις στις μετακινήσεις με IX την Κυριακή του Πάσχα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μπλόκα ανά µερικές δεκάδες χιλιόµετρα θα στηθούν στα οδικά δίκτυα που συνδέουν την πρωτεύουσα µε περιοχές όπως το Λαγονήσι, η Νέα Μάκρη και το Λαύριο. 

Ταυτόχρονα «φρένο» στους πιστούς θέτει από αύριο σε εφαρµογή η ΕΛ.ΑΣ. Οι εντολές προς τις αστυνοµικές διευθύνσεις όλης της χώρας είναι να υπάρχουν 24ωρες περιπολίες έξω από εκκλησίες, ενώ «σιωπηρώς» παρακολουθούνται σελίδες στο Διαδίκτυο που απευθύνουν καλέσµατα για «σπάσιµο» της καραντίνας για εκκλησιασµό!

Στο µεταξύ, στελέχη της Αστυνοµίας και της Πολιτικής Προστασίας εκτιµούν ότι λόγω των δρακόντειων µέτρων στις εθνικές οδούς και των αυστηρών προστίµων δεν θα επιχειρηθεί µαζική έξοδος εκδροµέων και έτσι οι έλεγχοι θα επεκταθούν στους δρόµους που οδηγούν σε παραθεριστικές περιοχές πλησίον των δύο µεγαλύτερων αστικών κέντρων, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει εισηγήσεις για απαγόρευση των μετακινήσεων με Ι.Χ για κάποιες ώρες πριν και μετά το πασχαλινό τραπέζι (πχ 9πμ – 4μμ) με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικης Μεταφοράς. Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες. Τον τελικό λόγο θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που θα κληθεί να συγκεράσει ή να διαχωρίσει το συναίσθημα από τη λογική.

Μερική άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Θα συνεχίσουν, επίσης, και μετά την «απελευθέρωση» να τηρούνται αυστηροί κανόνες υγιεινής και κοινωνικής απόστασης, αλλά και απομόνωσης για όσους νοσούν. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, περιοριστικά μέτρα ή ακόμη και η καραντίνα να επιστρέφουν περιοδικά σε περιοχές ή πληθυσμούς όπου εμφανίζεται μεγάλη διασπορά του ιού.

Ο γενικός κανόνας που θ’ ακολουθηθεί με τα έως σήμερα δεδομένα είναι η αντίστροφη πορεία που οδήγησε στο lockdown. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα θα αρθούν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία, αλλά όχι στο σύνολό τους. Θα συνεχίσουν να ισχύουν περιορισμοί για πάρκα, παραλίες και άλλους δημόσιους χώρους, ενώ θα απαγορεύονται οι συναθροίσεις. Ένα σενάριο, επίσης, κάνει λόγο για… προσθαφαίρεση αιτιολογιών για τα SMS στο 13033, ενώ δεν αποκλείεται οι περιορισμοί να εξακολουθήσουν να είναι αυστηροί για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

Έπειτα θ’ ανοίξουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα και οι βιοτεχνίες για να επανεκκινηθεί στοιχειωδώς η οικονομία, αλλά και πάλι με κανόνες ως προς την προσέλευση του κόσμου – είτε πελατών είτε εργαζόμενων. Στην επόμενη φάση και με τους ίδιους αυστηρούς κανόνες, σειρά έχουν εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης, όπου πιθανότατα θα υπάρξουν τραπεζοκαθίσματα μόνο σε εξωτερικό χώρο.

Δείτε ακόμη:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τρυφερές ευχές στην κόρη του Δάφνη (pics)

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X