Ο Προβοκάτορας

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Μένανδρο; Καμία…

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Μένανδρο; Καμία…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κάτι έχουν πει σε τούτη εδώ τη χώρα για το δις εξαμαρτείν… Αλλά οι ρήσεις των αρχαίων φαίνεται πως δεν είναι το δυνατό σημείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος έχει το θράσος (ίσως ελέω 41%) να ζητά και τα ρέστα για την ανατριχιαστική δήλωση που έκανε για τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη.

«Οι εικόνες είναι σοκαριστικές, ανατριχιαστικές. Ένας άνθρωπος πήγε να ταξιδέψει και βρέθηκε νεκρός, και ένας άλλος άνθρωπος πήγε να κάνει τη δουλειά του και βρέθηκε κατηγορούμενος για φόνο», είπε ο υπουργός σε ένα κανάλι .

Και σαν να μην έφτανε αυτό για να το εμπεδώσουμε σε ένα δεύτερο κανάλι είπε ότι «υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους να φέρουν πίσω έναν μισθό, ένα μεροκάματο και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία» για να επιβεβαιώσει τον Μένανδρο.

Και όπως αντιλαμβάνεται όποιος γνωρίζει ανάγνωση και γραφή ο υπουργός εξομοίωσε το θύμα με τον θύτη. Ο ίδιος βέβαια όχι μόνο δεν το αντιλαμβάνεται, αλλά ζητά και τα ρέστα από την αντιπολίτευση η οποία του άσκησε αυστηρή κριτική και να την κατηγορεί ότι το εκμεταλλεύεται πολιτικά…

Πάλι καλά που δεν τα έβαλε και με τον Μένανδρο. Ικανό τον έχω…

Ο Προβοκάτορας

ΥΓ. Υστερα από τη δημοσίευση του κειμένου ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ζήτησε συγγνώμη. Αλλά και η δήλωση της συγγνώμης δεν ήταν γενναία και καθαρή. Ηταν μία κουτοπονηριά. Διαβάστε και βγάλτε συμπεράσματα: «Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας».

Δηλαδή τι μας λέει ο ποιητής. Οτι άθελα με λανθασμένη διατύπωση. Ωστόσο δύο φορές  άθελα μάλλον δεν γίνεται να εκφέρεις την ίδια διατύπωση υπουργέ. Τον παρεξηγήσαμε κιόλας και εκλάβαμε την καταδίκη ως «εξίσωση του θύματος με τον θύτη». Καραμπινάτη εξομοίωση ήταν κύριε Βαρβιτσιώτη, που δεν έχετε τη γενναιότητα να πείτε: Ναι έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη. Που εδώ που τα λέμε μόνο λάθος δεν ήταν και είναι η αντίδραση των πολιτών που τον υποχρέωσε να ζητήσει συγγνώμη, έστω και μ’  αυτό τον κουτοπόνηρο τρόπο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X