Γυναίκα

Personal coaching: ΓΕΥΣΗ – Ώρα να γευθούμε νέα πράγματα!

Personal coaching: ΓΕΥΣΗ – Ώρα να γευθούμε νέα πράγματα!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ΓΕΥΣΗ είναι μία αίσθηση. Όργανο αντίληψης είναι η γλώσσα, ενώ το αντικείμενο αντίληψης είναι η χημική σύσταση των τροφών. Συμπληρώνεται με την αίσθηση της αφής της γλώσσας, καθώς και με την αίσθηση της όσφρησης, αλλά και της ακοής (Βικιπαίδεια).

Τους τελευταίους μήνες έχουμε στερηθεί πολλές υπηρεσίες. Πολλοί από εμάς όμως, έχουμε -ευτυχώς- καταφέρει να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους, ιδέες και μεθόδους, για να γευθούμε αυτά που μας λείπουν. Έστω και για λίγο.

Σε δύσκολες εποχές επιστρατεύονται συνειδητά και μη, οι δυνάμεις του χαρακτήρα μας που μας δημιουργούν ισορροπία και νόημα στην καθημερινότητα. Είτε για να αντέξουμε, είτε για να δημιουργήσουμε το μέλλον που μας ταιριάζει. Οι δυνάμεις του χαρακτήρα είναι 24, αλλά αυτές που μας κάνουν να νιώθουμε πολύ όμορφα είναι 5-6 μόνον και ονομάζονται πυρηνικές δυνάμεις (Peterson & Seligman 2004. Αν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα και μέσα σε μία ώρα το πολύ, θα σας απαντήσουμε).

Πώς καταφέρατε αυτή την περίοδο να ενεργοποιήσετε την αίσθηση της γεύσης? Μόνοι ή με παρέα? Τι αλλάξατε στην καθημερινή σας ευχαρίστηση? Ποια νέα φαγητά ή ποτά δοκιμάσατε? Τι αίσθημα σας προξένησε αυτή η αλλαγή?

Ποια δύναμή σας πιστεύετε ότι σας οδήγησε σε αυτό? Η Αγάπη, η Επιμονή, η Αυτοπειθαρχία, ο Ενθουσιασμός, η Δημιουργικότητα?

Παίξτε μαζί μας και ας φτιάξουμε μια γευστική και εύφορη παρέα! Οσοι φίλοι συμμετάσχουν με σχόλια,https://www.facebook.com/LifeFocusGR/ θα κερδίσουν, αν το θέλουν, μία δωρεάν συνεδρία 90’ με τη LifeFocus, στα πλαίσια της φιλοξενίας στο eretikos.gr! https://www.facebook.com/eretikos.gr

Η LifeFocus ιδρύθηκε το 2017 από την Έλενα Σαράντη και εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας . Η Έλενα είναι personal + business coach practitioner, απόφοιτος του Athens Coaching Institute από το 2014 . Είναι μία από τους συγγραφείς του βιβλίου ‘Το Coaching στη Ζωή μας’ εκδόσεις i-write, Νοε 2019 και μέλος του Δ.Σ. του ελληνικού συνδέσμου coaching HCA/EMCC Greece – http://www.lifefocus.gr/

Personal coaching: Είναι η Αφή η αίσθηση της δύναμης ας κάνουμε μια περιγραφή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X