Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την επιλογή του και είναι σεβαστή

Αλέξης Χαρίτσης: Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την επιλογή του και είναι σεβαστή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Δεν χρειάζεται βιασύνη» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Αλέξης Χαρίτσης, ανεξάρτητος βουλευτής που αποχώρησε σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τόνισε πως πρώτο βήμα είναι η συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σε σχέση με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως είναι «σεβαστή η επιλογή που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας».

 

Μιλώντας στπν ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, εξήγησε πως χρειάζονται σταθερά και στέρεα βήματα ώστε να κάνουν μία «προγραμματική πρόταση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο».

Το επόμενο βήμα, είπε, είναι η συγκρότηση πολιτικού φορέα που θα δώσει έμφαση στο πολιτικό περιεχόμενο. «Θα δώσουμε το βάρος μας σε αυτό», εξήγησε.

«Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος γιατί υπάρχουν άτομα με εμπειρία και γνώσεις και διάθεση να προσφέρουν», ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης.

 

Ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε πως πρέπει να συνδέσουμε τις δυνατότητες με τις μεγάλες κρίσεις της εποχής μας. Και αναφέρθηκε στην Κλιματική κρίση, την Ακρίβεια και το Κράτος και θεσμούς «που δέχονται βάναυση επίθεση».

«Θέλουμε μία αριστερά που θα εμπιστεύεται τις δυνάμεις της και θα διεκδικήσει ξανά την εξουσία», ανέφερε. Ερωτηθείς αναφορικά με το αν ο ίδιος θα ηγηθεί του νέου σχήματος τόνισε πως το ρόλο θα τον δούμε και θα τον συζητήσουμε και ξεκαθάρισε πως δεν έχουν καταλήξει σε όνομα (για το νέο πολιτικό φορέα).

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε: «Να υπερασπιστούμε βασικές στρατηγικές επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν το δρόμο για μία Αριστερά που θα ξαναβρεθεί στην εξουσία».

«Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στο μέλλον και στην κοινωνία» υποστήριξε ο Αλέξης Χαρίτσης και ως προς τη στόχευσή του ανέφερε πως «θα απευθυνθούμε σε όλο το προοδευτικό χώρο».

 

Κλείνοντας, δεσμεύτηκε για «μαχητική» και «τεκμηριωμένη» αντιπολίτευση καθώς «αντίπαλός μας είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη», ενώ δεν παρέλειψε να πει πως «αποχωρήσαμε από ένα κόμμα που δεν είμασταν περαστικοί αλλά ούτε χθεσινοί».

 



Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X