Πολιτική

Απάντηση της κυβέρνησης στον Τσαβούσογλου – «Η τακτική των απειλών και των προκλήσεων είναι αδιέξοδη»

Απάντηση της κυβέρνησης στον Τσαβούσογλου – «Η τακτική των απειλών και των προκλήσεων είναι αδιέξοδη»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τσαβούσογλου: Σκληρή απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος νωρίτερα ανέφερε πως δεν θα επιτρέψει «ποτέ την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια».

«Η Ελληνική Κυβέρνηση πολιτεύεται με αποκλειστικό γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τα εθνικά συμφέροντα. Δεν ετεροπροσδιορίζεται επ’ ουδενί, πόσο μάλλον στα κυριαρχικά μας δικαιώματα», αναφέρει ο κ. Οικονόμου σε ανακοίνωσή του.

«Η τακτική των απειλών και των προκλήσεων, στην οποία επιδίδεται η Τουρκία, είναι απολύτως αδιέξοδη, αφού η Ελλάδα ούτε εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται», τονίζει και σημειώνει:

«Θα ήταν χρήσιμο οι Τούρκοι αξιωματούχοι να αναλογιστούν το αδιέξοδο και να μην συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο και τη νέα χρονιά», αναφέρει.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του έτους αντέδρασε στους πρόσφατους ισχυρισμούς περί επέκτασης των χωρικών υδάτων κάτω από την Κρήτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η στάση μας στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη. Όχι μόνο στα 12 μίλια δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο (από την Ελλάδα), αλλά ούτε στο 1 μίλι. Η απόφαση που ελήφθη από το κοινοβούλιο μας το 1995 (σ.σ. casus belli) για αυτό το θέμα είναι σαφής και εξακολουθεί να ισχύει».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X