Πολιτική

Εκλογές 2023: Τα παιχνίδια του Μαξίμου με τα funds των πλειστηριασμών

Εκλογές 2023: Τα παιχνίδια του Μαξίμου με τα funds των πλειστηριασμών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών από τα funds, με την δικαιολογία ότι για την αναγκαστική εκτέλεση που συνιστάτε από αυτούς θα είναι μόνο στην έσχατη καταφυγή, στην οποία θα καταλήγουν όταν θα έχει εξαντληθεί κάθε άλλη δυνατή λύση, είτε για αντικειμενικούς λόγους, είτε επειδή οι οφειλέτες αρνούνται να συνεργαστούν, γίνονται επικίνδυνα παιχνίδια παρασκηνιακά με τα «κοράκια» και την κυβέρνηση εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Γράφει η Ελένη Νιζάμη

Ο νέος τρόπος, μη ξεχνάμε, είναι καθαρά τραπεζοκεντρικός. Λείπει το αντικειμενικό στοιχείο του ανεξάρτητου δικαστή που θα ακούσει και τις δύο πλευρές, που θα προστατεύσει και τα συμφέροντα του πιστωτή και αυτά του οφειλέτη, όπως γινόταν με τον νόμο Κατσέλη -του 2010 επί ΠΑΣΟΚ – έως το 2020 που χάθηκε με τον τελευταίο πτωχευτικό νόμο η προστασία της πρώτης κατοικίας όπως την ξέραμε, όπου υπήρχε ένα ισχυρό δίκτυ προστασίας έως τότε.

Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένο ότι οι πλειστηριασμοί ξαναμπήκαν στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Το Μαξίμου μετά την στήριξή του στα funds και υπό τον φόβο της λαϊκής κατακραυγής, είναι πλέον γνωστό και όπως… θα φανεί, έκανε συμφωνία να μην βγει στο σφυρί λαϊκή κατοικία μέχρι το τέλος των εκλογών.

Με κυβερνητική στόχευση να εξελιχθούν κανονικά μόνο οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί πολυτελών κατοικιών, επωνύμων ιδιοκτητών, σε ακριβές περιοχές που θα μπορούσε να προκαλέσει λαϊκή ικανοποίηση. Στόχος η αποφόρτιση του αρνητικού κλίματος εις βάρος της που δημιουργήθηκε παραμονή έναρξης της προεκλογικής περιόδου, από τη fast track διαδικασία του Αρείου Πάγου.

Κάτι το οποίο δεν κατάφερε απειλώντας μέσω τελεσιγράφων την περίοδο των μνημονίων με τις πιέσεις της η τρόικα, το κατάφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη…
Τελικά, «μόνο ο λαός μπορεί… να σώσει το λαό»;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X