Επιλογές

Κακλαμάνης κατά Πετρόπουλο: Παραβίασε τον Κανονισμό της Bουλής

Κακλαμάνης κατά Πετρόπουλο: Παραβίασε τον Κανονισμό της Bουλής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης, με την έναρξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια για τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων, επικαλέστηκε τον Κανονισμό της Βουλής, με αφορμή την τοποθέτηση του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου την Πέμπτη παρουσία μαθητών στα θεωρεία της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Εργασίας στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή τη ΝΔ Νότη Μηταράκη, απευθύνθηκε στους μαθητές που βρίσκονταν στη Βουλή και είπε ότι:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η θνησιμότητα στην Ελλάδα, την περίοδο 2010 έως και το 2014, αυξήθηκε κατά 18% και οι αυτοκτονίες πολιτών ανήλθαν στο 7,2%»επισήμανε.

«Η εικόνα των κάδων απορριμμάτων που άνθρωποι έψαχναν στα σκουπίδια, στην Αθήνα που είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι, είναι μια εικόνα πραγματική η οποία έχει εκλείψει» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Αντιμετωπίσαμε μια ανθρωπιστική κρίση στη χώρα και με δυσκολίες δημιουργήσαμε όρους για να τα καταστήσουμε αυτά παρελθόν».

Άρθρο 66, παράγραφος 5

«Όπως είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης, στο άρθρο 66, παράγραφος 5, οι ομιλητές είτε είναι βουλευτές είτε είναι υπουργοί αποτείνονται αποκλειστικά προς τη βουλή» τονίζοντας ότι:

«Και ποτέ προς βουλευτή ή βουλευτές και απευθύνονται από τη θέση τους προς τον πρόεδρο της βουλής και από το Βήμα προς τη Βουλή και ουδέποτε προς το κοινό που υπάρχει στα θεωρεία» προσθέτοντας:

«Το λέω αυτό γιατί χθες έγινε μια παράβαση του Κανονισμού από τον συμπαθή κ. Πετρόπουλο που απευθύνθηκε στους μαθητές που ήταν στα θεωρεία.

Εγώ δεν θα απαντήσω επί της ουσίας γιατί υπάρχει ισχυρός αντίλογος και απαγορεύεται στον προεδρεύοντα να το κάνει, αλλά θα ήθελα να παρακαλέσω όλοι μας να τηρούμε τον Κανονισμό.»

Καταλήγοντας τέλος ο αντιπρόεδρος της βουλής :

«Και έχει και παρακάτω ο Κανονισμός άλλα άρθρα που λέει για τις πειθαρχικές ποινές που οφείλει ο προεδρεύων να επιβάλλει σε όποιον παραβαίνει το άρθρο 66, παρ. 5″,» .

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Αρβελέρ: Δεν υπάρχουν μονήρεις ευφυΐες μόνο ομαδική έρευνα και δουλειά

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X