Πολιτική

Καταγγελία φωτιά: Δωρεά 10 εκατ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία κατέληξε στην… PWC

Καταγγελία φωτιά: Δωρεά 10 εκατ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία κατέληξε στην… PWC
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια δωρεά ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα για την καταπολέμηση του κορονοϊού που φαίνεται ότι δεν… έφτασε ποτέ στα κρατικά ταμεία. Αντίθετα, κατέληξε σε εκείνα μιας γνωστής εταιρίας.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει στην καταγγελία του προς το γραφείο του πρωθυπουργού ο πρέσβης επί τιμή και πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), Νίκος Βαμβουνάκης.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο Νίκος Βαμβουνάκης κατήγγειλε πως τα χρήματα από τη δωρεά που έκανε στην Ελλάδα η Σαουδική Αραβία δεν κατέληξαν σε κάποιο λογαριασμό του Δημοσίου αλλά στην εταιρεία Price Waterhouse and Coopers.

Η γνωστή εταιρεία ξεκίνησε τη συνεργασία της με την ελληνική κυβέρνηση για την «παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα Αναλύσεων Δεδομένων στην ομάδα διαχείρισης PLFs για την Πανδημία Covid-19», μετά τη διακοπή συνεργασίας με την Palantir και τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Ο πρέσβης επί τιμή αναφέρει στην καταγγελία του ότι «η γενναιόδωρη αυτή χειρονομία δεν ανακοινώθηκε επισήμως από το ΥΠΕΞ ή το υπ. Υγείας, ούτε υπάρχει η παραμικρή αναφορά στα ελληνικά ΜΜΕ».

«Δεν νομίζω ότι θα ισχυριστεί κάποιος ότι οι Σαουδάραβες επέλεξαν να πιστωθούν τα 10.000.000 δολ. στον λογαριασμό μιας διεθνούς ελεγκτικής εταιρείας επειδή δεν μας εμπιστεύονται ως χώρα. Θα ήταν κόλαφος για την Ελλάδα, αφού θα σήμαινε ότι ο δωρητής αμφιβάλλει για τη διαφανή διαχείριση του ποσού από την κυβέρνησή σας. Αλλωστε, ο λογαριασμός αυτός δόθηκε στους Σαουδάραβες από εμάς τους ίδιους» σημειώνει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X