Πολιτική

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης -Blue Horizon: Ατόπημα ολκής

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης -Blue Horizon: Ατόπημα ολκής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Blue Horizon -Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Το κακό ξεκίνημα της κυβέρνησης συνεχίζεται ερήμην των πρωτοφανών καιρικών φαινομένων. Επιδεινώνοντας τη δυσφορία σημαντικού τμήματος της κοινωνίας λόγω πυρκαγιών, ανεμπόδιστης επέλασης των Κροατών χούλιγκαν, πλημμυρών, αρρυθμιών, παραιτήσεων και, βεβαίως, της ακρίβειας που επιμένει.
Μεταξύ Δαδιάς και «Daniel», και μετά τη δολοφονία του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ, χθες δολοφονήθηκε στον καταπέλτη του «Blue Horizon», ακόμα ένας νέος άνθρωπος, ο 36χρονος Αντώνης.
Δολοφονήθηκε στυγνά. Με ανατριχιαστική ωμότητα. Εάν δεν υπήρχε το βίντεο, κατά πάσα πιθανότητα οι περισσότεροι θα μιλούσαν για έναν ημίτρελο που προσπάθησε να μπει στο πλοίο με το ζόρι και χωρίς εισιτήριο. Όμως υπήρχε το βίντεο, όπως και οι κάμερες του λιμανιού. Οι οποίες έδειξαν την εν ψυχρώ δολοφονία, αλλά και ανέδειξαν τις επιπόλαιες και ατυχέστατες αλλεπάλληλες δηλώσεις του αρμόδιου υπ. Ναυτιλίας.

Και όπως προέκυψε, χωρίς να διαθέτει όλα τα αναγκαία στοιχεία ώστε να μιλήσει με την υπευθυνότητα που πρέπει να μιλάει ένας υπουργός. Αποκορύφωμα ήταν η δήλωσή του ότι «υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να φέρουν πίσω ένα μισθό, ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία»!

Το τραγικό είναι πως ο Μ. Βαρβιτσιώτης, με τη δήλωση που έκανε αργότερα και με την οποία ανακοίνωσε την ΕΔΕ που διέταξε, αντί να «μαζέψει» την ουσία του ατοπήματος ολκής που διέπραξε -εξισώνοντας το θύμα με τους θύτες-, δεν ζήτησε συγγνώμη, αλλά ζήτησε και τα ρέστα. Προσπάθησε να πείσει ότι με τη δήλωσή του, που δεν χρειάζεται καμία ερμηνεία (μιλάει από μόνη της), δεν είπε αυτό που… είπε. Είτε το παραδέχεται ο υπουργός είτε όχι, η δήλωσή του εξομοιώνει το θύμα με τους θύτες. Κι αυτό είναι απαράδεκτο. Είτε το αντιλαμβάνεται ο Μ. Βαρβιτσιώτης είτε όχι. Αν δεν το αντιλαμβάνεται, είναι ακόμα χειρότερο.

Η δε προσπάθεια πολιτικοποίησης του θέματος, αποδίδοντας πρόθεση πολιτικής εκμετάλλευσης στον ΣΥΡΙΖΑ, μεγεθύνει το λάθος του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εν προκειμένω, είπε το προφανές και το αυτονόητο. Γιατί, αν δοθεί η δήλωση του υπουργού σε 100 τυχαίους πολίτες, να πουν τι κατάλαβαν, τουλάχιστον οι 100 θα καταλάβουν ότι επιχειρείται η εξίσωση του θύματος με τους θύτες.

Τα κίνητρα που οδήγησαν τον Μ. Βαρβιτσιώτη σε αυτό το μεγάλο ολίσθημα ασφαλώς δεν έχουν να κάνουν με το χαρακτήρα του και ίσως με τις προθέσεις του. Προσπάθησε -κραυγαλέα ανεπιτυχώς όμως- να αναγνωρίσει μεν το έγκλημα, αλλά να μην ανοίξει μέτωπο ούτε με τους λιμενεργάτες που ελέγχει το ΠΑΜΕ, αλλά ούτε και με τη μεγάλη εφοπλιστική εταιρία στην οποία ανήκει το «Blue Horizon».

Έπεσε όμως στις περιπτώσεις στις οποίες ισχύει απολύτως το ότι δεν γίνεται να μείνει «η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος». Πέραν του προσωπικού προβλήματος που απέκτησε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ενισχύεται και το πρόβλημα των αστοχιών που έχει η κυβέρνηση μετά το θριαμβευτικό 41%. Ευλόγως ανησυχούν στο Μ. Μαξίμου. Γιατί ανησυχεί ήδη η κοινωνία, η οποία έδωσε στον Κ. Μητσοτάκη την ισχυρή εντολή που ζήτησε. Η χθεσινή ανθρώπινη ανάρτηση του πρωθυπουργού έχει τη συγγνώμη που ζήτησε καθυστερημένα ο υπουργός, μία συγγνώμη που μένει δεν θα είναι επαρκής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X