Πολιτική

Οι καναλάρχες απειλούν τον Μητσοτάκη και ζητούν να κλείσει το OPEN

Οι καναλάρχες απειλούν τον Μητσοτάκη και ζητούν να κλείσει το OPEN
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το OPEN βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στην επικαιρότητα όχι μόνο για την κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και μετά την ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας με… νουθεσίες για το τι πρέπει να βλέπουμε.

Η εξέλιξη του OPEN τις τελευταίες μέρες δεν αρέσει τους… υπόλοιπους καναλάρχες και αυτό το αποκαλύπτει το site powergame.gr, το οποίο υπενθυμίζεται ότι ανήκει στον Γιάννη Κουρτάκη, φίλο και πολύ στενό συνεργάτη Βαγγέλη Μαρινάκη, ιδιοκτήτη του Mega.

Τι γράφει λοιπόν το powergame.gr στη στήλη Big Mouth με τίτλο «Οι καναλάρχες και η ενόχληση τους (στο Μαξίμου) για τον Ιβάν»; Ότι η ενόχληση που έχει προκληθεί στους καναλάρχες για το OPEN, έχει μεταφερθεί σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια αλλά «μέχρι στιγμής, το Μαξίμου δεν δείχνει καμία διάθεση να μαζέψει το αγαπημένο της Ρωσικής πρεσβείας κανάλι».

Αντίθετα, στην κυβέρνηση κάνουν σαν να μη… βλέπουν και αυτό ίσως «οδηγήσει σε μετωπική σύγκρουση τους καναλάρχες με τον πρόεδρο Κυριάκο».

Αφού σημειώνει ότι η περίοδος είναι ιδιαίτερη και γιατί «είναι η εποχή που κάθε χρόνο διαμορφώνονται τα διαφημιστικά πακέτα στα κανάλια», ο αρθρογράφος βάζει κι άλλον έναν παράγοντα στην εξίσωση της μη αντίδρασης του Μαξίμου, όπως θα ήθελαν οι άλλοι ιδιοκτήτες καναλιών.

«Υπάρχει και μια άποψη που θέλει το Μαξίμου να εξυπηρετείται από το γεγονός ότι ο κόσμος έχει στραφεί προς το μονοθεματικό κανάλι του Σαββίδη, παρακολουθώντας αποκλειστικά και μόνο τις εξελίξεις στα μέτωπα του πολέμου. Όπως λένε, αν δεν υπήρχε το OPEN, θα έπαιζε δυνατά η ακρίβεια και αλλά θέματα που ομολογουμένως κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση», σημειώνει.

Ακολουθεί το επίμαχο δημοσίευμα

Οι καναλάρχες και η ενόχληση τους (στο Μαξίμου) για τον Ιβάν

Την ενόχληση των (κανονικών) καναλαρχών έχει προκαλέσει η μετατροπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN σε πολεμικό αναμεταδότη. Όπως πληροφορούμαι, τόσο ο Αλαφούζος όσο και οι υπόλοιποι, έχουν φροντίσει να μεταφέρουν την ενόχληση τους, εκτός των άλλων και προς υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια. Ωστόσο μέχρι στιγμής, το Μαξίμου δεν δείχνει καμία διάθεση να μαζέψει το αγαπημένο της Ρωσικής πρεσβείας κανάλι. Απεναντίας, στην κυβέρνηση κάνουν σαν μην βλέπουν, δείχνοντας μια σχετική απροθυμία στην λήψη μέτρων απέναντι στον Ρώσο ολιγάρχη, ιδιοκτήτη του OPEN. Πάντως, η ιστορία με τον Ιβάν Σαββίδη δεν αποκλείω (και να με θυμάστε) να οδηγήσει σε μετωπική σύγκρουση τους καναλάρχες με τον πρόεδρο Κυριάκο. Βλέπετε αυτή η περίοδος εκτός από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχει και ένα ακόμη γνώρισμα. Είναι η εποχή που κάθε χρόνο διαμορφώνονται τα διαφημιστικά πακέτα στα κανάλια. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα παραπάνω, το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση (από κυβερνητικής πλευράς) σ αυτό το γελοίο tweet της ρώσικης πρεσβείας, το οποίο προτρέπει τους τηλεθεατές να βλέπουν OPEN, λέει πολύ περισσότερα απ’ όσα βάζει ο νους μας. Φυσικά υπάρχει και μια άποψη που θέλει το Μαξίμου να εξυπηρετείται από το γεγονός ότι ο κόσμος έχει στραφεί προς το μονοθεματικό κανάλι του Σαββίδη, παρακολουθώντας αποκλειστικά και μόνο τις εξελίξεις στα μέτωπα του πολέμου. Όπως λένε, αν δεν υπήρχε το OPEN, θα έπαιζε δυνατά η ακρίβεια και αλλά θέματα που ομολογουμένως κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση.

! Στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις της τελευταίας βδομάδας, η ΝΔ δείχνει να αυξάνει τα ποσοστά της. Βλέπετε στις μεγάλες κρίσεις ο κόσμος συσπειρώνεται στις ηγεσίες του. Με αφορμή αυτή την εξέλιξη κάποιοι (όχι λίγοι) εισηγούνται στον πρόεδρο Μητσοτάκη να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X