Παρασκήνιο

Πράσινο φως από Μητσοτάκη για διαγραφή Κύρτσου

Πράσινο φως από Μητσοτάκη για διαγραφή Κύρτσου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δύο ξένοι στην ίδια πόλη .  Ο λόγος για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στο Στρασβούργο όπου ήταν και ο ευρωβουλευτής του κόμματος  Γιώργος Κύρτσος του δεν αντάλλαξαν ούτε μια λέξη.

Και πώς να ανταλλάξουν κουβέντες όταν  οι πληροφορίες λένε ότι ο γνωστός δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής της ΝΔ βρίσκεται ένα βήμα πριν την διαγραφή του από την ΝΔ   αφού τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου με τις παρεμβάσεις του για το θέμα Βαξεβάνη και Παπαδάκου.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού συζήτησαν επί μακρόν το θέμα και κατέληξαν ότι δεν θα πρέπει να βρεθεί την συγκεκριμένη στιγμή εκτός ΝΔ, καθώς η διαγραφή του θα συνδεόταν άμεσα  με το θέμα Βαξεβάνη  παίρνοντας μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το σίγουρο είναι λένε οι ίδιες πηγές ότι το επόμενο διάστημα και για άλλο θέμα ο ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος θα βρεθεί εκτός ΝΔ, καθώς  οι παρεμβάσεις του όλο το τελευταίο διάστημα  έχουν φέρει σε δύσκολη θέση το κυβερνών κόμμα.

Ο Γιώργος Κύρτσος ξεκίνησε αρχικά να κάνει κριτική στην κυβέρνηση για τα θέματα της πανδημίας και συνέχισε με την ακρίβεια. Παρά το γεγονός ότι όλες του οι αναρτήσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης δημιουργούσαν θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν αποφασίσει να μην τραβήξουν τα πράγματα στα άκρα,

Η απάντηση του ωστόσο για τις διώξεις Βαξεβάνη –Παπαδάκου έφερε νευρική κρίση  στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να ανάβει το πράσινο φως για να βρεθεί εκτός κόμματος και εξωκοινοβουλευτικής ομάδας ο Γιώργος Κύρτσος, αλλά όχι τώρα.

 «Άστοχος ο χειρισμός από το Μαξίμου του θέματος με Βαξεβάνη, Παπαδάκου. Συμβάλουν άθελά τους στη διεθνή ηρωοποίηση δύο δημοσιογραφικών στελεχών του χώρου ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν-και έχασαν-την επικοινωνιακή, πολιτική μάχη για το σκάνδαλο της Novartis. Εκεί έπρεπε να σταματάει η υπόθεση», έγραψε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Στην ανάρτηση αυτή απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος είπε «Ο κ. Κύρτσος έχει επιδιώξει εδώ και πάρα πολύ καιρό μια συγκεκριμένη τακτική. Όλοι καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του είναι πολύ φανερό αλλά ελάχιστη σημασία έχουν μπροστά στα μεγάλα πολιτικά διακυβεύματα και τις σταθερές και πολύ καθαρές θέσεις της κυβέρνησης με τις οποίες ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής μας».

Ο Γιώργος Κύρτσος απάντησε στον Γιάννη Οικονόμου ότι   «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
είπε για εμένα ότι «όλοι καταλαβαίνουμε τις επιδιώξεις και τις προθέσεις του».
Κινείται εκτός ευρωπαϊκού  πλαισίου.
Οι σύγχρονες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν αναζητούν κίνητρα ούτε καταγγέλλουν προθέσεις που δεν προσδιορίζουν. Απλά ανταλλάσσουν επιχειρήματα.»

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ επιμένοντας πάντως στο θέμα Βαξεβάνη –Παπαδάκου ανέφερε σε άλλη του ανάρτηση ότι:

«Η επικοινωνιακή πολιτική νίκη της ΝΔ στο θέμα σκανδάλου Novartis έχει και τη δική μου υπογραφή. Τώρα όμως αλλάζει το θέμα, αφορά στις σχέσεις κυβέρνησης και δημοσιογράφων, ΜΜΕ.
Εκεί η κυβέρνηση θα δεχθεί σφοδρή ευρωπαϊκή κριτική. Διάφοροι «σκληροί» την κάνουν πολιτικό στόχο.»

Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του Γιώργου Κύρτσου λένε ότι ο ευρωβουλευτής δεν πρόκειται να σταματήσει τα αναρτήσεις για το θέμα Βαξεβάνη αφού θεωρεί ότι πολύ σύντομα  η ΝΔ θα αντιμετωπίσει τις βολές Ευρωπαίων παραγόντων που πνέουν τα μένεα με τον χειρισμό του θέματος Βαξεβάνη –Παπαδάκου από την κυβέρνηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X