Παρασκήνιο

Σκωπτικό ράπισμα Αλέξη Χαρίτση στον Ακη Σκέρτσο που δεν ήξερε πόσο ήταν ο πληθωρισμός πέρυσι

Σκωπτικό ράπισμα Αλέξη Χαρίτση στον Ακη Σκέρτσο που δεν ήξερε πόσο ήταν ο πληθωρισμός πέρυσι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εμεινε μεταξεταστέος στην οικονομία ο Ακης Σκέρτσος στο debate με τον Αλέξη Χαρίτση στο Kontra Channel. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος το πρωί ανέφερε πως δεν συμφωνεί με τον ΟΟΣΑ (όπως και το αφεντικό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης) για τη μείωση του μέσου μισθού στην Ελλάδα κατά 7,5% το 2022, πιάστηκε επ΄ αυτοφόρω να μην γνωρίζει ούτε τα βασικά οικονομικά στοιχεία για την Ελλάδα.

Στην τηλεοπτική του εμφάνιση στo Kontra Channel μιλώντας για την οικονομία  «πιάστηκε στα πράσα» να μην γνωρίζει πόσο ήταν ο πληθωρισμός το 2022, τρώγοντας μάλιστα γερή ήττα «on air» από τον τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Χαρίτση που έσπευσε να τον διορθώσει.

Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως ο πληθωρισμός το 2022 ήταν στο 8%, με τον Αλέξη Χαρίτση να του επισημαίνει ότι ήταν 9,6%. «Δεν ξέρετε ούτε τα βασικά, τι συζήτηση θα κάνουμε;» διερωτήθηκε σκωπτικά ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος ΔΤΚ του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2022 – Δεκεμβρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2021 – Δεκεμβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 9,6% έναντι αύξησης 1,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2021 – Δεκεμβρίου 2021 με το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου 2020 – Δεκεμβρίου 2020.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X