Θέμα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Καραμανλικοί σε πορεία συνεργασίας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Καραμανλικοί σε πορεία συνεργασίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη στις εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περνά από την αμφίπλευρη διεύρυνση. Προς τα αριστερά είδαμε την προσχώρηση στην αξιωματική αντιπολίτευση δύο βουλευτών, Αγγελική Αδαμοπούλου και Φωτεινή Μπακαδήμα) που είχαν παραιτηθεί από το ΜεΡΑ25, ενώ συνεχίζονται οι επαφές και οι διεργασίες για ενίσχυση της διεύρυνσης.

Προς την άλλη πλευρά η διεύρυνση μπορεί να φτάσει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μέχρι και τους Καραμανλικούς. Η καλή χημεία ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα με πρόσωπα όπως ο Ευάγγελος Αντώναρος είναι γνωστή στους παροικούντες την πολιτική Ιερουσαλήμ.

Η συμπάθεια, η πολιτική κατανόηση για πολλά θέματα, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Καραμανλικών εξηγείται όχι μόνο με όρους πολιτικής αλλά ακόμα και κοινωνικών διεργασιών, όπως και επιλογών, σε ό,τι αφορά πρόσωπα και παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου.

Το ουσιαστικό όμως ζήτημα είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ -περισσότερο ίσως και από το 2015- εκφράζει όχι μόνο μισθωτούς και εργαζόμενους, αλλά και μικρομεσαίους ή παραγωγικά μεσαία στρώματα. Μπορεί να φανεί αυτό πρακτικά και να αποτυπωθεί σε πρόσωπα που προέρχονται και από τον χώρο της καραμανλικής κεντροδεξιάς.

Ως τέτοια πρόσωπα, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της  εφημερίδας “Κυριακάτικη Kontranews” είναι ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Χρήστος Ζώης, ο Νίκος Καραχάλιος, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο Ιωάννης Βαληνάκης, η Κρινιώ Κανελλοπούλου.

Με τα προαναφερόμενα πρόσωπα υπάρχει ένα εν δυνάμει κανάλι επικοινωνίας και θα ήταν εφικτό υπό προϋποθέσεις να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως προσωπικότητες.

Τα πρώην στελέχη του καραμανλικού χώρου, δεν κρύβουν  την απόλυτη διαφωνία τους με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και με τις επιλογές  του σημερινού πρωθυπουργού, ο οποίος (σύμφωνα με τις διακηρυγμένες απόψεις τους) οδηγεί σε διάλυση την παράταξη και την ίδια τη χώρα…

Πολλοί από αυτούς ρεαλιστικά φερόμενοι, δεν κρύβουν την συμπάθεια τους προς το δεύτερο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά τον Αλέξη Τσίπρα. Συζητώντας ακόμα και τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Δεν είναι ούτε τόσο απλό, ούτε τόσο εύκολο για καμία από τις δύο πλευρές. Άλλωστε κάθε ένας από τους συγκεκριμένους ανθρώπους, είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, έχει τις απόψεις του, εκτιμώντας και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο ισχύει και για τον Αλέξη Τσίπρα, του οποίου οι διαθέσεις για τα ανοίγματα σε πρόσωπα δεν κρύβονται.

Είναι πολλά ακόμα τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συζητήσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο των Καραμανλικών. Τίποτα όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί δεσμευτικό και ολοκληρωμένο αν δεν επιβεβαιωθεί δημοσίως. Κανένα από τα πρόσωπα δεν είναι δεδομένο ότι έχει κλείσει ως υποψήφιος και σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένο ότι και ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει στις παραπάνω συνεργασίες. Όμως το τοπίο θα ξεκαθαριστεί πολύ σύντομα, άλλωστε δεν υπάρχουν και πολλά χρονικά περιθώρια…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X