Πολιτική

Πεντάγωνο: Ψάχνουν το «βαθύ λαρύγγι» για τις φρεγάτες

Πεντάγωνο: Ψάχνουν το «βαθύ λαρύγγι» για τις φρεγάτες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον διασυρμό που υπέστη η κυβέρνηση με τις φρεγάτες. Καζάνι που βράζει είναι το Πεντάγωνο για τις διαρροές στην «Καθημερινή» περί ενοικίασης των φρεγατών, για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι διακινήθηκαν από το πολιτικό προσωπικό της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.

Οι έρευνες οδηγούνται εκεί γιατί μετά την τελευταία επικοινωνία που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τις διαβεβαιώσεις που έλαβε για γαλλική στήριξη στο Αιγαίο, το Μαξίμου ζήτησε από τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών να καταρτίσει μια έκθεση για τις δυνατότητες συνεργασίας, ώστε να διερευνήσει τις προθέσεις Μακρόν.

Την ίδια ημέρα που αυτή η έκθεση έφτασε στο γραφείο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έγινε και η διαρροή περί ενοικίασης στον ελληνικό Τύπο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με επικοινωνιακά τρικ του στυλ «Ελλάς – Γαλλία συμμαχία» νομίζαμε ότι θα στρίμωχναμε τους Γερμανούς, για να πάρουν καλύτερα ανταλλάγματα για το χρέος. Είδαμε ποσό στριμώχτηκαν. Όχι μόνο δεν έκαναν πίσω από τις θέσεις τους, αλλά επί της ουσίας πίεσαν την Γαλλία να μας αδειάσει μεγαλοπρεπώς, διαψεύδοντας τα περί ενοικίασης φρεγατών στη χώρα μας… Ασχέτως από το «βαθύ λαρύγγι».!

Δείτε ακόμη:

Κουβέλης για φρεγάτες: Το θέμα το χειρίζεται ο Τσίπρας – Όσα είπα ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα

Γερμανική υπονόμευση για τις γαλλικές φρεγάτες…

Μητσοτάκης: Φιάσκο της κυβέρνησης η υπόθεση με τις γαλλικές φρεγάτες (vid)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X