Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας ο Φερχάτ Οζγκιού

ΣΥΡΙΖΑ: Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας ο Φερχάτ Οζγκιού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φερχάτ Οζγκιού: Γεννημένος το 1985 μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στον Ίασμο του Ν. Ροδόπης. Ξεκίνησε από το μειονοτικό δημοτικό και τελείωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον Ίασμο. Απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών.

Ομιλεί Ελληνικά, Τουρκικά και Αγγλικά. Προέρχεται από αριστερή οικογένεια, ακολούθησε την πορεία του πατέρα του, Ναζήφ Φερχάτ, έχοντας επί σειρά ετών ενεργή συμμετοχή στην Αριστερά, τους κοινωνικούς αγώνες, τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα. Εντάχθηκε στην Νεολαία Συνασπισμού το 2003 και διατέλεσε μέλος του Συλλόγου Φοιτητών.

Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οδοντιάτρων, ιδρυτικό μέλος του Μειονοτικού Πολιτιστικού Συλλόγου, μέλος Επιστημόνων Μειονότητας, μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπεύθυνος της Επ. Υγείας της Ν.Ε. Ροδόπης. Από το 2012 μέλος της Ν.Ε, στην οποία διατέλεσε επί σειρά ετών αναπληρωτής συντονιστής. Ήταν επιστημονικός συνεργάτης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφιος Βουλευτής το 2019.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο  Οζγκιούρ Φερχάτ, σε συνέντευξή του τον Μαΐου του 2023 φέρεται να έκανε σε ένα ξένο, διεθνές μέσο, το τουρκικό ΑΑ- Anadolu παραβιάζοντας την εσωτερική έννομη τάξη με τις δηλώσεις του για “τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης αφού:

1. Σύμφωνα με το εσωτερικό δίκαιο αλλά και 2. Το διεθνές δίκαιο όπως αυτό τίθεται από το πλαίσιο της Συνθήκης της Λωζάννης κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

Η Ροδόπη είναι η μοναδική περιφέρεια της χώρας όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να επικρατήσει στις εκλογές του Ιουνίου λαμβάνοντας 33,78% και εκλέγοντας βουλευτή τον Οζγκιούρ Φερχάτ ο οποίος κατηγορήθηκε προεκλογικά ευθέως ως «εκλεκτός» του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.

Στην πρώτη του δημόσια δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε αόριστα για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ροδόπη, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει στα όσα του καταλόγισε προεκλογικά η Ν.Δ. για σχέση του με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

«Το κόμμα σας έχει δώσει απαντήσεις κεντρικά, δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή να κάνει αναφορές για το πρόσωπό σου ο πρόεδρος του κόμματος» είπε ο κ. Φερχάτ προσθέτοντας «η Ροδόπη είναι σε ασφαλή μονοπάτια» αλλά και γενικά και αόριστα «σεβόμαστε τη συνθήκη της Λωζάνης» και «ο Φερχάτ Οζγκιούρ έχει εκφράσει τις απόψεις του».

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι υπουργοί

Τομεάρχης Εξωτερικών: Ρένα Δούρου

Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών- αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού: Όθων Ηλιόπουλος

Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας: Ευάγγελος Αποστολάκης

Τομεάρχης Εσωτερικών: Γιώτα Πούλου

Αν. Τομεάρχης Εσωτερικών- αρμόδιος για Μακεδονία-Θράκη: Πέτρος Παππάς
Αν. Τομεάρχης Εσωτερικών αρμόδια για θέματα διαφάνειας: Ραλλία Χριστίδου

Τομεάρχης Οικονομικών: Νίκος Παππάς

Τομεάρχης Ανάπτυξης: Χρήστος Γιαννούλης

Τομεάρχης Υγείας: Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X