Παρασκήνιο

«Βολές» Νεοδημοκρατών κατά Μαξίμου για το ΕΣΥ

«Βολές» Νεοδημοκρατών κατά Μαξίμου για το ΕΣΥ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αναβρασμό προκαλεί σε πλειάδα βουλευτών της ΝΔ η οριακή κατάσταση του ΕΣΥ, με αιχμή την οδηγία που αφορά την αναβολή του 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων. Παράλληλα, τα ημίμετρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την ενίσχυση των υγειονομικών δεν ήχησαν με πειστικό τρόπο στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος κάλεσε (ieidiseis.gr) την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας να «μετατρέψoυν σε αορίστου χρόνου τις συμβάσεις των υγειονομικών που κρατούν την καθημερινή λειτουργία των νοσοκομείων».

Όπως είπε μάλιστα, «αν δεν μπορεί η κυβέρνηση να τους μονιμοποιήσει άμεσα, να δεσμευτεί γι’ αυτό δημοσίως ο πρωθυπουργός ώστε να σταματήσουν οι άνθρωποι να ζουν με αβεβαιότητα κάθε λίγο και λιγάκι».

ΝΔ: Αγανάκτηση με Μητσοτάκη για στημένο συνέδριο

Ο Γ. Βλάχος, ορμώμενος από προσωπική του περιπέτεια στο «Λαϊκό», δεν παρέλειψε να σταθεί ειδικά στη φροντίδα που έδειξε το νοσηλευτικό προσωπικό. «Αμείβονται χαμηλά, δεν παίρνουν άδειες, δεν παίρνουν ρεπό, δουλεύουν συνεχείς υπερωρίες, αλλά ένα κιχ δεν ακούς. Ασκούν το λειτούργημά τους χωρίς το παραμικρό γογγυτό, χωρίς να καταλαβαίνει τίποτε ο ασθενής» τόνισε χαρακτηριστικά με το βλέμμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι κοινοβουλευτικά στελέχη εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την οριακή κατάσταση στο ΕΣΥ, μεταφέροντας το βαρύ κλίμα που επικρατεί στις περιφέρειές τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X