Θέμα

Ρόδος: Ελπίδα για την μαμά της 9χρονης αλλά είναι η κορυφή του παγόβουνου

Ρόδος: Ελπίδα για την μαμά της 9χρονης αλλά είναι η κορυφή του παγόβουνου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Ρόδος αγκάλιασε τη μητέρα μετά τη λιποθυμία της 9χρονης κόρης της, σε φούρνο. Η δουλειά που βρέθηκε με παρέμβαση του Γιώργου Σταμάτη, της επιτρέπει πλέον να κάνει αισιόδοξες σκέψεις, μετά από καιρό…

Είναι όμως όλα καλά; Τουναντίον. Υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος κι αυτός σχετίζεται με τον τουρισμό το… καλοκαίρι του κορονοϊού.

Διότι υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, κυρίως στα νησιά, το οποίο έχει ως αποκλειστικό εισόδημα… ό, τι βγει από τον τουρισμό.

Δουλεύουν για 6 ή 8 μήνες και με τα χρήματα που βγάζουν περνούν όλο το χρόνο. Τι θα γίνει λοιπόν φέτος; Φέτος που έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι ως σεζόν είναι “κουτσουρεμένο”; Φέτος που όλοι προσπαθούν να σώσουν… ό, τι σώζεται; Εδώ καλά – καλά δεν ξέρουν πώς θα “βγάλουν” το καλοκαίρι αυτοί οι άνθρωποι. Τι θα γίνει όταν έρθει ο χειμώνας; Τότε που δουλειές δεν θα υπάρχουν και η καλοκαιρινή “καβάτζα” θα είναι μειωμένη κατά ένα μεγάλο ποσοστό;

Δεν λύθηκαν όλα λοιπόν. Ναι, η κατάληξη στο ανθρώπινο δράμα της Ρόδου ήταν ευτυχής. Είναι όμως η κορυφή του παγόβουνου. Ήδη έχει προκύψει μια ακόμη τραγική ιστορία…

Νέο δράμα στον Βόλο

Ένα ακόμη ανθρώπινο δράμα «κρυμμένο» πίσω από την κλειστή πόρτα του σπιτιού που διαμένει τα τελευταία χρόνια αποκαλύφθηκε χθες. «Πρωταγωνιστής» ένας 74χρονος, μόνος, άρρωστος και με μηδενικά έσοδα που ζει σε άθλιες συνθήκες εξασφαλίζοντας ένα πιάτο φαγητό από την τοπική εκκλησία και γείτονες.

Το δράμα αποκαλύφθηκε όταν γείτονες σε περιοχή της Μαγνησίας που πηγαίνουν φαγητό στον 74χρονο τον βρήκαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Γείτονες ήταν αυτοί που ενδιαφέρθηκαν και επικοινώνησαν με τους υπεύθυνους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητώντας βοήθεια για τον συνάνθρωπό τους, που αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα.

Ρόδος: Νέα αρχή και ελπίδα! Βρήκε δουλειά η μητέρα της 9χρονης

Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο του «Βοήθεια στο Σπίτι» που εντόπισε τον 74χρονο εμφανώς ταλαιπωρημένο. Όπως αποκαλύφθηκε ο ίδιος ζούσε στην Αθήνα. Αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα και αποφάσισε να έρθει στη Μαγνησία προκειμένου να μείνει μαζί με την αδερφή του. Οσο η αδερφή του ζούσε ο ίδιος διαβίωνε αξιοπρεπώς. Όταν εκείνη πέθανε η ζωή του πήρε αντίστροφη πορεία…

Ξεχασμένος όπως ανέφερε από παιδιά και άλλους συγγενείς ζει με μηδενικά έσοδα. Εχει να υποβάλει φορολογική δήλωση επί σειρά ετών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει δήλωση για να λάβει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και να έχει τουλάχιστον ένα έσοδο για να καλύπτει βιοποριστικές του ανάγκες.

Στο Νοσοκομείο όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ότι πάσχει από την επάρατο νόσο. Αμεσα για την περίπτωση του 74χρονου κινητοποιήθηκε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Νατάσσα Μορφογιάννη εξετάζοντας το ενδεχόμενο να μεταφερθεί σε κάποια δημοτική δομή.

Η Ρόδος και το happy end…

Η μητέρα της 9χρονης στη Ρόδο ήταν εποχική υπάλληλος και το ξενοδοχείο όπου δούλευε πέρυσι, δεν έχει ανοίξει ακόμα. Η λιποθυμία του παιδιού της σε φούρνο, έφερε στο επίκεντρο, με τον πιο τραγικό τρόπο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια.

Μια οικογένεια μονογονεϊκή με δύο παιδιά, τα έφερνε εξαιρετικά δύσκολα πέρα, όπως και η ίδια περιέγραψε, με ένα νοίκι και τις υποχρεώσεις να τρέχουν, αλλά και δύο μικρά παιδιά με συνεχείς ανάγκες. Η ιστορία της ήρθε στο φως με τη λιποθυμία της 9χρονης κόρης της από την πείνα, ενώ περίμεναν μαζί στην ουρά έξω από φούρνο για να πάρουν ψωμί.

Το ζήτημα της εργασίας πάντως φαίνεται ότι λύθηκε καθώς και με παρέμβαση του ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Σταμάτη βρέθηκε εργασία στην μητέρα της 9χρονης και μάλιστα με τηλεργασία για να μπορεί να βρίσκεται στο πλευρό των δύο ανήλικων παιδιών της.

«Έπρεπε να λιποθυμήσω για να γίνει κάτι;» φέρεται να είναι το κοριτσάκι στη μητέρα του, όπως αποκάλυψε εκείνη μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (25.06.2020) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1.

Οργισμένη η μάνα…

Η μητέρα του 9χρονου κοριτσιού δεν μπορούσε να κρύψει την αγανάκτησή της. Ήταν έκδηλη στη φωνή και στα λόγια της. Όπως είπε, ενώ πέρυσι με τον μισθό των 1.000 ευρώ μπορούσε να ζήσει τα δυο παιδιά της «πλουσιοπάροχα», τώρα παίρνει το επίδομα για τα παιδιά που 168 ευρώ για δυο μήνες, καθώς μετά τη δίμηνη παράταση τελείωσε και το επίδομα ανεργίας.

«Δεν έχω δουλειά. Η Ρόδος είναι μια νεκρή πόλη. Από εδώ και πέρα πολλά παιδάκια θα λιποθυμήσουν, όχι μόνο το δικό μου», είπε η μητέρα του 9χρονου κοριτσιού. Όπως σημείωσε, «όταν πληρώνομαι φροντίζω να γεμίζω τα ντουλάπια μου. Κάποια στιγμή όμως αυτά τελειώνουν. Τώρα θα τρώμε πέτρες».

Η μητέρα του κοριτσιού αναφέρθηκε και σε όσους την εγκάλεσαν γιατί δεν παίρνει τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο. «Είχα ένα τηλεφώνημα, γιατί δεν παίρνω τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο. Το κοινωνικό παντοπωλείο είναι μια φορά το μήνα. Περίμενα να δουλέψω και δεν είχα ανάγκη το κοινωνικό παντοπωλείο» είπε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X