Συνταγές

Ρολό με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα γιαουρτιού-μουστάρδας

Ρολό με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα γιαουρτιού-μουστάρδας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Φάνης Κασσούλας μας δίνει ιδέες για το γιορτινό μας τραπέζι. Ρολό με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα γιαουρτιού-μουστάρδας, και Κοτόπουλο με Χριστουγεννιάτικη Γέμιση.

Υλικά για 4 μερίδες
Για το ρολό
700γρ. κιμά κοτόπουλου, από μπούτι και στήθος, ανάμικτα, χωρίς δέρμα
1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 αβγά
1 κ.γλυκού πάπρικα γλυκιά
3 φέτες ζαμπόν βραστό, από μπούτι χοιρινό, πολύ ψιλοκομμένο
6-8 φέτες μορταδέλα, στρογγυλές, μεγάλες, χωρίς πιπέρι
4 κ.σούπας ελαιόλαδο
1 κ.γλυκού ρίγανη ξερή
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα
3 φλιτζάνια ζωμό κότας
2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
4 κ. σούπας γιαούρτι, κατά προτίμηση κατσικίσιο
1 κ. σούπας κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Φτιάχνετε το ρολό: Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, τη φέτα, το κασέρι, την πιπεριά, το μαϊντανό, τα αβγά, την πάπρικα, το χοιρινό ζαμπόν, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνετε πολύ καλά με τα χέρια σας, τα οποία λαδώνετε τακτικά με τις 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για να μην κολλάει το μείγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Βάζετε στον πάγκο εργασίας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, γερό, ειδικό για ψήσιμο στο φούρνο, με διαστάσεις 22 x 32 εκ. και επάνω του βάζετε ένα κομμάτι λαδόκολλα, με ίδιες διαστάσεις, το οποίο αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο. Στρώνετε εκεί τις φέτες μορταδέλας, με τρόπο που να μισοσκεπάζει η μία την άλλη, ώστε να καλυφθεί η λαδόκολλα, χωρίς να αφήσετε κενά.

Πλάθετε το μείγμα του κιμά σε ρολό μακρόστενο και το βάζετε πάνω στις φέτες μορταδέλας, παράλληλα προς την μακρόστενη πλευρά της λαδόκολλας. Τυλίγετε τη λαδόκολλα σφικτά γύρω από το ρολό και στη συνέχεια τυλίγετε και το αλουμινόχαρτο γύρω από τη λαδόκολλα.

Τοποθετείτε το τυλιγμένο ρολό σε ένα μέτριο ταψί, το περιχύνετε με ½ λίτρο νερό και βάζετε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνετε για περίπου 50 λεπτά. Μόλις ψηθεί το ρολό το βγάζετε και το αφήνετε σε μια πιατέλα, τυλιγμένο, για να «ξεκουραστεί».

Φτιάχνετε τη σάλτσα: Μαζεύετε όσα υγρά έχουν μείνει στο ταψί και τα σουρώνετε. Τα ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το ζωμό κότας και βράζετε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ώσπου το υγρό να μειωθεί αρκετά.

Προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το κορν φλάουρ και ρίχνετε το μείγμα στο κατσαρολάκι. Αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά. Ανακατεύετε καλά με το σύρμα.

Αφαιρείτε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και τις λαδόκολλες από το ρολό και, μόλις κρυώσει λίγο, το κόβετε σε φέτες. Τις μοιράζετε σε πιάτα, τις περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε και σερβίρετε αμέσως.

Tips
Μπορείτε αντί για ανάμικτο κιμά κοτόπουλου να βάλετε κιμά από φιλέτο στήθους γαλοπούλας.

Χοιρινή τηγανιά με πράσο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X