Show Biz

Σε δίκη ο Ρόμπερτ ντε Νίρο με απίστευτες κατηγορίες από την πρώην βοηθό του για σκαιά σεξιστική συμπεριφορά

Σε δίκη ο Ρόμπερτ ντε Νίρο με απίστευτες κατηγορίες από την πρώην βοηθό του για σκαιά σεξιστική συμπεριφορά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κατέθεσε χθες στη Νέα Υόρκη σε μια δίκη που προέκυψε από μήνυση πρώην προσωπικής βοηθού του η οποία κατηγορεί τον σταρ του Χόλυγουντ ότι έβλαψε την επαγγελματική της φήμη και την παρενόχλησε σεξουαλικά. Ζητά αποζημίωση 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Γκράχαμ Ρόμπινσον εργάστηκε για τον Ντε Νίρο από το 2008 έως το 2019 και πληρωνόταν 300.000 δολάρια ετησίως πριν παραιτηθεί από τη θέση της αντιπροέδρου παραγωγής και οικονομικών.

Ο Ντε Νίρο, φαινόταν ενοχλημένος κατά την πρώτη ημέρα της δίκης, αλλά συγκρατούνταν να μην ξεσπάσει καθώς οι δικηγόροι αναφέρονταν στις σχέσεις μαζί της. Τελικά, όμως, ξέσπασε:  «Όλα αυτά είναι ανοησίες!»

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, γνωστός για τις ερμηνείες του σε ταινίες υπερπαραγωγής όπως «Ο Ελαφοκυνηγός» ” και το «Οργισμένο Είδωλο», μεταξύ πολλών άλλων,  ήταν ο πρώτος μάρτυρας στη δίκη που προέκυψε ύστερα από τις μηνύσεις της Ρόμπινσον, την οποία ωστόσο είχε ήδη μηνύσει ο Ντε Νίρο για κλοπή.

Η βοηθός του Ντε Νίρο, η οποία επί έτη είχε αναλάβει τα πάντα,  από το να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Ντε Νίρο μέχρι να τον πάει στο νοσοκομείο όταν έπεσε από τις σκάλες, τον μήνυσε ζητώντας αποζημίωση 12 εκατομμυρίων δολαρίων για σοβαρή συναισθηματική δυσφορία και βλάβη της φήμης της.

Η Ρόμπινσον είπε ότι ο Ντε Νίρο αρνήθηκε να της δώσει συστατική επιστολή για να βρει άλλη δουλειά όταν παραιτήθηκε το 2019 μετά από επανειλημμένες συγκρούσεις με την σύντροφό του.

Ο Ντε Νίρο, 80 ετών, κατέθεσε το μεγαλύτερο μέρος του απογεύματος, συμφωνώντας ότι είχε ορίσει τη Ρόμπινσον ως επαφή έκτακτης ανάγκης κάποια στιγμή και βασίστηκε σε αυτήν για να τον βοηθά με ευχετήριες κάρτες για τα παιδιά του.

Όταν όμως ένας δικηγόρος της Ρόμπινσον τον ρώτησε αν τη θεωρούσε ευσυνείδητη υπάλληλο, εκείνος χλεύασε.

«Όχι μετά από όλα όσα περνάω τώρα», είπε.

Ο Ντε Νίρο δύο φορές ύψωσε τη φωνή του κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του. Μια απ’ αυτές τις στιγμές ήταν όταν θέλησε να υπερασπιστεί τις σχέσεις της συντρόφου του με την Ρόμπινσον, λέγοντας : «Παίρνουμε αποφάσεις μαζί».

Η δεύτερη φορά συνέβη όταν ο δικηγόρος της Ρόμπινσον ανέφερε ότι ο Ντε Νίρο ενόχλησε την πελάτισσά του τα χαράματα για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, το 2017.

«Αυτή ήταν μια φορά που ράγισα την πλάτη μου πέφτοντας από τις σκάλες!» ξέσπασε ο  Ντε Νίρο θυμωμένος. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, πρόσθεσε, καθυστέρησα να της τηλεφωνήσω. Κατάφερα να φτάσω στο κρεβάτι μου στη μία ή δυο μετά τα μεσάνυχτα, αλλά της τηλεφώνησα στις 4 ή 5 το πρωί.

Επανειλημμένα, ο δικαστής Λιούις Λάιμαν  εξήγησε στο Ντε Νίρο τους κανόνες της κατάθεσης λέγοντάς του ότι υπάρχουν όρια στο τί μπορεί να πει.

“Μπορώ να κάνω μία ερώτηση;” ρώτησε ο Ντε Νίρο σε μια συνομιλία με τον δικηγόρο της Ρόμπινσον. Το αίτημα απορρίφθηκε.

Επέμεινε ότι συμπεριφερόταν καλά στην Ρόμπινσον ακόμα και αφού αγόρασε ένα αρχοντικό πέντε δωματίων στο Μανχάταν και άφησε την  Ρόμπινσον να επιβλέπει κάποιες από τις προετοιμασίες, ώστε να μπορεί να μετακομίσει εκεί με την σύντροφό του, Τίφανι Τσεν.

«Δεν της ζήτησα να πάει να  ξύνει τα πατώματα και να σφουγγαρίζει το πάτωμα», είπε. «Λοιπόν όλα αυτά είναι ανοησίες!»

Η αλληλογραφία μεταξύ του Ντε Νίρο και της Τσεν που παρουσιάστηκε στους ενόρκους έδειξε ότι η Τσεν γινόταν όλο και πιο καχύποπτη για τα κίνητρα της Ρόμπινσον, λέγοντας ότι νόμιζε πως  η Ρόμπινσον συμπεριφερόταν σαν να ήταν η γυναίκα του Ντε Νίρο, ενώ πίστευε ότι είχε «φαντασιακή στενή σχέση» με τον Ντε Νίρο.

«Ένιωθε ότι κάτι υπήρχε εκεί και μπορεί να είχε δίκιο», είπε ο Ντε Νίρο υπερασπιζόμενος τις υποψίες της συντρόφου του.

Για γέλια ή για κλάματα η μήνυση;

Στη μήνυσή της η Ρόμπινσον, κατηγορεί τον Ντε Νίρο ότι την ανάγκαζε να αναλάβει το ρόλο της «συζύγου του γραφείου» του.

Αφότου ο Ντε Νίρο την μήνυσε τον Αύγουστο του 2019, η Ρόμπινσον τον κατηγόρησε ότι  της ανέθεσε «στερεοτυπικά γυναικεία καθήκοντα που δεν συνάδουν με τον τίτλο εργασίας της».

Η Ρόμπινσον ισχυρίζεται ότι ο ηθοποιός την έβαζε να μαζεύει τα εσώρουχά του, να του πλένει τα σεντόνια και να του στρώνει το τραπέζι.

Η μήνυση ισχυρίζεται επίσης ότι «ο Ντε Νίρο κατεύθυνε την κυρία Ρόμπινσον να ξύνει την πλάτη του, να κουμπώσει τα πουκάμισά του και να τον ξυπνάει όταν ήταν στο κρεβάτι».

Επιπλέον, αναφέρει:  «Ο Ντε Νίρο έμεινε επίσης άπραγος ενώ ένας φίλος του χτύπησε την κυρία Ρόμπινσον στους γλουτούς της».

Η πρώην υπάλληλος της εταιρείας παραγωγής λέει ότι ο Ντε Νίρο εμφάνιζε επίσης διάφορες μορφές ανατριχιαστικής συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένης της «ούρησης κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων» και τη χαιρετούσε φορώντας μόνο «πιτζάμες ή το μπουρνούζι» του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X